La Paeria, distingida amb el Segell Infoparticipa per novena vegada consecutiva.

La Paeria, distingida amb el Segell Infoparticipa per novena vegada consecutiva

Un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública creat per la Universitat Autònoma de Barcelona 

Un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública creat per la Universitat Autònoma de Barcelona 

L'Ajuntament de Lleida ha estat distingit, per novena vegada consecutiva, amb el Segell Infoparticipa, un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública creat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que avalua els webs municipals. Enguany la Paeria ha assolit una puntuació del 96,15%.

De les capitals catalanes, Lleida iguala la segona posició amb Girona, amb la mateixa puntuació d’un 96,15 %, i per darrere de Barcelona.

La puntuació s’obté amb l’avaluació de 52 indicadors formulats en forma de preguntes, que giren entorn a la informació sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, la gestió dels recursos econòmics (com els pressupostos, els salaris, les contractacions, les subvencions, etc.), la informació sobre la demarcació i la gestió dels recursos col·lectius, i les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

Els guardons d’aquesta edició s’han lliurat aquesta tarda a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la presència de la tinenta d’alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls. La responsable de Bon Govern s’ha mostrat molt satisfeta amb el guardó, que reconeix l’esforç que realitza la Paeria en matèria d’informació pública i transparència cap a la ciutadania. En aquest sentit, Valls ha tingut paraules de reconeixement per als tècnics i tècniques de la Regidoria de Bon Govern de l’Ajuntament de Lleida, pel seu esforç i constància a l’hora de difondre la informació pública i la gestió de la transparència del consistori lleidatà.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de les webs locals.