La campanya de plantació d'arbres es desenvolupa per diferents carrers de la ciutat, com l'avinguda Pearson.

La Paeria elaborarà una guia i un pla d'actuacions sobre la plantació de plantes i flors als escocells

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida

L’Ajuntament de Lleida elaborarà una guia de plantació de plantes i flors als escocells de la ciutat, com una via per a promoure la biodiversitat urbana i la cura compartida de l’espai públic.

Ahir es va celebrar una reunió per avançar en aquesta qüestió amb el col·lectiu Escocells Lleida, que havia plantejat la mesura, donant continuïtat al compromís adquirit per l’alcalde, Miquel Pueyo, en una trobada prèvia celebrada el passat 23 de febrer. Per part de l’Ajuntament hi van participar el coordinador del Pla de Millora de l’Espai Públic, Juanjo Falcó, i la coordinadora de Sostenibilitat, Meritxell Domingo.

Durant l’encontre, la Paeria es va comprometre a l’elaboració d’aquesta guia, que incorporarà aspectes a tenir en compte abans de la plantació en escocells, com dur-la a terme, quines espècies són les adequades, les eines necessàries, el manteniment que cal fer-ne posteriorment, etc.

A més, l’Ajuntament també posarà en marxa un projecte de plantació de flors i llavors en els escocells, com una de les mesures incloses en el Pla de Millora de l’Espai Públic per aquest 2023. Les actuacions d’aquest projecte es treballaran conjuntament amb els representants d’aquest col·lectiu i d’acord també amb les recomanacions i estructurarà les formes de participació veïnal.

Paral·lelament, l’Ajuntament continua amb la campanya de plantació d’arbrat, que està previst concloure a finals d’aquest mes, havent plantat un miler d’arbres durant la campanya d’aquest hivern, reomplint molts dels escocells buits que hi havia a la ciutat.