©Ajuntament de Lleida- La reunió d'aquest matí de la comissió de l'Horta.

La Paeria ha fet 260 actuacions de millores de camins rurals durant aquest any

La Comissió de l'Horta ha fet balanç de les actuacions dutes a terme durant el 2022, que també han inclòs la instal·lació de 17 càmeres de lectura de matrícules, l'aprovació de la nova ordenança i el desenvolupament de la marca Horta, ha destacat el regidor David Melé

La Comissió de l'Horta ha fet balanç de les actuacions dutes a terme durant el 2022, que també han inclòs la instal·lació de 17 càmeres de lectura de matrícules, l'aprovació de la nova ordenança i el desenvolupament de la marca Horta, ha destacat el regidor David Melé

La Comissió Especial de l'Horta celebrada avui ha fet un repàs per les accions dutes a terme en l'àmbit de l'Horta durant l'any 2022, que s'han centrat especialment en la seguretat, el manteniment de camins i la promoció de la marca Horta de Lleida, entre d'altres, ha explicat el regidor d'Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé.

En l'àmbit del manteniment i millora de les infraestructures, s'ha informat que s'han dut a terme un total de 260 actuacions, inclosa la millora de camins de terra i asfaltats, la reparació de sots, el desbrossament de vorals i altres com la millora de la senyalització, cunetes, passos d'aigua, etc. La inversió total ha estat de 400.685 euros.

Els tècnics municipals han explicat que s'han obert 493 incidències de millora d'infraestructures i se n'han resolt un total de 314. Melé ha assenyalat que el manteniment de camins i el desbrossament són essencials per al desenvolupament de l'activitat agrària a l'Horta i que un dels objectius de la regidoria és la millora constant dels ferms asfàltics, les reparacions i la senyalització dels camins.

Pel que fa a la seguretat, s'ha destacat el projecte de càmeres de lectura de matrícules que es va posar en marxa l'any passat. Durant aquest 2022 s'han col·locat 17 càmeres i s'han triat les ubicacions d'aquelles que queden pendents d'instal·lar durant la tercera fase del projecte. Quan es completi la seva instal·lació durant el primer trimestre de 2023, l'Horta comptarà amb 44 d'aquestes càmeres. També s'ha informat de la futura utilització de drons per a tasques de vigilància, així com dels expedients sancionadors per abocaments il·legals que s'han tramitat.

El regidor David Melé ha destacat la col·laboració i el treball amb els diferents departaments, regidories i institucions per dur a terme els projectes i objectius marcats en el desenvolupament del Pla d'usos, marc principal de la regidoria de l'Horta.

Per la seva banda, Josep Maria Baiget, president de la Comissió, ha destacat el consens polític i la feina realitzada per tècnics municipals, sindicats agraris, associacions i els veïns i veïnes de l'Horta fins a l'aprovació definitiva de l'Ordenança de l'Horta, que va entrar en vigor el 25 de maig d'aquest any.

Aquest any, també s'ha treballat per potenciar la Marca Horta, amb la modificació del seu reglament i la millora de la seva difusió, que ha permès enfortir el sentiment de pertinença al territori que l'identifica.