La reunió del Fôrum del Consell ha tingut lloc aquesta tarda a la Llotja.

La Paeria impulsa el reglament del Consell Municipal de Cultura

La Llotja ha acollit avui una trobada del Fòrum del Consell, on s'ha presentat l’avantprojecte d’aquest document, que es preveu aprovar al juliol, i la feina de diagnosi que han dut a terme les set comissions de treball sectorials

La Llotja ha acollit avui una trobada del Fòrum del Consell, on s'ha presentat l’avantprojecte d’aquest document, que es preveu aprovar al juliol, i la feina de diagnosi que han dut a terme les set comissions de treball sectorials

El palau de congressos de la Llotja ha acollit aquesta tarda la primera trobada del Fòrum del Consell Municipal de Cultura, presidida per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, on s'ha presentat l’avantprojecte del reglament que regirà el funcionament d’aquest ens de participació ciutadana.

La regidora de Cultura, Pilar Bosch, ha destacat el paper del Consell Municipal de Cultura com "una eina de participació amb visió estratègica", que resultarà  "molt útil per aplicar les polítiques municipals prenent el pols constant als agents culturals de la ciutat, pensant on volem arribar, sempre en positiu".

El document del nou reglament s’ha treballat durant els últims mesos amb els representants les comissions sectorials del Consell, tal com es va anunciar a la última sessió plenària, i avui s'ha debatut al Fòrum, que compta amb una nodrida representació del sector cultural de la ciutat, a més dels representants dels grups municipals i de l’equip tècnic municipal.

A partir de demà està previst obrir una consulta pública a través de la plataforma Decidim, perquè totes les persones interessades puguin fer les aportacions que creguin oportunes a aquest reglament. La previsió és poder portar-lo a l’aprovació inicial al ple del mes de juliol. Aleshores s’obrirà un nou període d’al·legacions de trenta dies, abans de la seva aprovació definitiva.

Durant la sessió d’avui, també s'han presentat els documents de treball de les diagnosis de l’estat de situació i les perspectives de futur dels diferents sectors culturals de la ciutat, a partir de la feina de les 7 comissions de treball sectorials, que són les següents:

  • Comissió sectorial d’Arts escèniques
  • Comissió sectorial d’Arts visuals
  • Comissió sectorial de Cultura digital i audiovisuals
  • Comissió sectorial de Cultura popular i festes
  • Comissió sectorial de Lletres i llengua
  • Comissió sectorial de Música
  • Comissió sectorial de Patrimoni, documentació i memòria

A més, a la reunió s'han posat en comú les línies de treball del Consell pels pròxims mesos, que passaran per l’aprovació del nou reglament i per seguir treballant els documents de diagnosi, de cara al seu debat en el pròxim plenari, previst a la tardor. La trobada del Fòrum ha comptat també amb la participació del tinent d'alcalde Carlos Enjuanes i dels regidors Maria Antònia Maller, Roger Melero, Anna Costa, Neus Caufapé i Laura Bergés.