El paer en cap, Fèlix Larrosa, s’ha reunit amb el president del Consell Social de la Universitat de Lleida, Delfí Robinat, per establir unes línies de treball per promoure la ciutat i atraure el talent jove..

La Paeria impulsarà amb la UdL la projecció de Lleida com a Ciutat Universitària

El paer en cap, Fèlix Larrosa, s’ha reunit amb el president del Consell Social de la Universitat de Lleida, Delfí Robinat, per establir unes línies de treball per promoure la ciutat i atraure el talent jove

El paer en cap, Fèlix Larrosa, s’ha reunit amb el president del Consell Social de la Universitat de Lleida, Delfí Robinat, per establir unes línies de treball per promoure la ciutat i atraure el talent jove

El paer en cap, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquest dimecres amb el president del Consell Social de la Universitat de Lleida (UdL), Delfí Robinat, per establir unes línies de treball i contribuir a la projecció de Lleida com a Ciutat Universitària. L’alcalde ha assegurat que el govern municipal aposta per aquesta marca i que vol anar de bracet amb la UdL per fomentar projectes comuns que promoguin la ciutat i que atraguin el talent jove. Per això, ha dit, s’han d’aprofitar les sinergies que es puguin crear amb la Universitat de Lleida, ja que rep estudiants d’arreu del territori espanyol i també de l’estranger.

La proposta d’actuació que ha exposat l’alcalde passa per elaborar un protocol, que estigués a punt per al nou curs universitari, que relacioni l’activitat universitària amb oportunitats que poden sorgir en diferents àmbits, com el comerç, el turisme o de la interacció amb la ciutat. Una de les accions contempla la creació d’una targeta universitària amb avantatges i descomptes en els establiments comercials que s’hi adherissin, en espectacles culturals, les activitats turístiques, etc. D’aquesta manera, es volen promoure projectes que retinguin talent jove a la ciutat i que generin oportunitats.

Una altra línia de treball oberta implica les àrees urbanístiques i de mobilitat. D’una banda, té a veure amb la senyalització dels campus universitaris per ajudar en l’orientació efectiva dels desplaçaments. De l’altra, faria referència a la seguretat en aquests desplaçaments i fomentar la mobilitat en bicicleta a través d’un sistema de lloguer de bicis, per facilitar els trajectes fins als campus i entre els diferents emplaçaments universitaris a la ciutat. La voluntat és crear entorns urbans més amables i sostenibles, d’acord amb la Lleida Saludable, Verda i Segura.

A la reunió, també hi han estat presents el director adjunt de l’àrea de Promoció de la Ciutat, Miguel Luis Lapeña, i la secretària executiva del Consell Social de la UdL, Conxita Villar. Aquest és el darrer any de Robinat al capdavant del Consell.