L'acte es realitzarà dissabte, davant de la Porta del Lleó a la Seu Vella.

La Paeria prepara la inauguració del Memorial sobre el Camp de Concentració de La Seu Vella

L’acte es realitzarà dissabte, 4 de març, davant mateix de la Porta del Lleó, al Turó de La Seu Vella. L’acte està obert a les famílies de les 7000 persones republicanes que hi van ser internades i a la ciutadania en general.

L’acte es realitzarà dissabte, 4 de març, davant mateix de la Porta del Lleó, al Turó de La Seu Vella. L’acte està obert a les famílies de les 7000 persones republicanes que hi van ser internades i a la ciutadania en general.

L’Ajuntament de Lleida prepara, pel proper dissabte, dia 4 de març, davant de la Porta del Lleó, a l’accés al Turó de la Seu Vella, la inauguració del monument escultòric que recordarà les víctimes del camp de concentració que hi havia a la Seu Vella, els darrers anys de la Guerra Civil espanyola.

 

Aquest acte parteix de la petició de la Plataforma Memorial Seu Vella, integrada per diferents entitats de l'àmbit de la memòria democràtica a la ciutat. La Plataforma va impulsar una recollida de firmes per a reclamar la construcció d'un monument que recordés aquest episodi de la història de la ciutat que, dissabte, l’Ajuntament de Lleida materialitzarà.

 

El monument escultòric que s’inaugurarà dissabte serà un dels 3 projectes que va presentar l’alumnat de l’Escola Municipal de Belles arts. El primer és "Sequera", a càrrec d'Olga Kurylyshyn i Sheila Salse, una escultura feta amb acer amb forma de font, però que només tindrà aigua en cas de pluja. La segona proposta era "Reconstruïm les ferides del passat", a càrrec de Mila Martins, Ester Comenge i Joan Andreu Cornella, que proposen una gran peça de ferro negre amb esquerdes que recorden les ferides del passat. I en tercer lloc, la proposta  "Cartes", d'Eva Pons, Agustí Ticó, Paula Puigdellívol, que van presentar una proposta amb un conjunt de peces de pedra ancorades a la paret amb elements metàl·lics, que simbolitzen les cartes dels presoners i els sentiments de soledat, angoixa i dolor que patien.

 

L’acte de descoberta del Memorial en reconeixement a la víctimes del Camp de Concentració de la Seu Vella està obert a les famílies de les 7000 persones republicaques que hi van ser internades i a la ciutadania de Lleida en general.