La Paeria restableix demà el subministrament d’aigua als 2 blocs de la Mariola amb famílies vulnerables

Pel que fa al tercer bloc, s'està treballant des de Serveis Socials per arribar a una solució aquesta mateixa setmana

Pel que fa al tercer bloc, s'està treballant des de Serveis Socials per arribar a una solució aquesta mateixa setmana

L’Ajuntament de Lleida, en el marc del Pacte de l’Aigua, restablirà demà el subministrament d’aigua a 2 dels 3 blocs afectats de Gaspar de Portolà de la Mariola. Pel que fa al tercer, s'està treballant des de Serveis Socials per arribar a una solució aquesta mateixa setmana.

La regidoria d’Acció i Innovació Social i l’equip de comunitària de Serveis Socials de la Paeria han estat analitzant la situació de les famílies afectades, cas per cas, per tal d’obtenir dades de cadascuna de les unitats que van patir el tall d’aigua el passat 14 de maig.

Des de Serveis Socials es fa també un treball d’acompanyament amb els veïns dels blocs afectats que culmina amb el compromís de corresponsabilitat a través d’un pla de pagament del deute adaptat a cada situació.

Paral·lelament, des d’Aigües de Lleida s’està fent el seguiment i es treballa en la individualització de comptadors per tal de donar la resposta adequada en cada cas.

El Pacte de l’Aigua de l’Ajuntament de Lleida també contempla el Fons de Solidaritat de l'Aigua que permet donar cobertura a famílies vulnerables.

S’ha de recordar que sempre que hi ha alguna comunitat que presenta conflictes amb el subministrament de l’aigua, es donen les indicacions corresponents per ser ateses i protegides del tall. Hi intervé l'equip de comunitària de Serveis Socials i el Servei pel Dret a l’Habitatge (SDH) de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana. S’ofereix suport en tot el procés i es contempla des de fer un pla de pagament del deute adaptat a cada tipologia d’usuari fins a acollir-se a l’ajut del Fons de Solidaritat de l'Aigua, en els casos que compleixen els requisits.