La pel·lícula “Diplomàcia” tanca el cicle de cinema francès dins el programa del Centenari Jaume Magre. Avui, a l'Screenbox, amb entrada gratuïta..

La pel·lícula “Diplomàcia” tanca el cicle de cinema francès dins el programa del Centenari Jaume Magre

A les 19.30 h es podrà veure a l’Screenbox amb entrada gratuïta i, com en la resta de projeccions, en acabar s’obrirà un debat sobre el film

A les 19.30 h es podrà veure a l’Screenbox amb entrada gratuïta i, com en la resta de projeccions, en acabar s’obrirà un debat sobre el film

La pel·lícula Diplomàcia, del director Volker Schlöndorff, tanca aquest dijous el cicle de cinema francès dins el programa d’activitats que s’han organitzat per commemorar el Centenari Jaume Magre, pels 100 anys del seu naixement. El film es podrà veure a les 19.30 h a l’Screenbox (abans Espai Funàtic), en versió original subtitulada en espanyol (VOSE) i amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Com s’ha fet en les anteriors projeccions, en acabar la sessió, s’obre un debat sobre la pel·lícula. El crític de cinema Juan Ferrer és l’encarregat de coordinar-lo i juntament amb el comissari del Centenari, Juan Cal, seran els encarregats d’introduir la pel·lícula i de conduir el posterior cinefòrum.

Diplomatie va guanyar el premi César al millor guió adaptat, a la Seminci de Valladolid va ser guardonada al millor director i millor actor, per Niels Arestrup, i al Festival Internacional de Shanghai també es va emportar el reconeixement al millor guió.

Sinopsi de Diplomatie (2014, França/Alemanya, 80’). Nit del 24 al 25 d'agost de 1944. Els aliats entren a París. Poc abans de començar el dia, Dietrich von Choltitz, governador militar alemany, es prepara per a executar les ordes de Hitler de volar la capital francesa. I, no obstant això, París no es destrueix. Per quines raons von Choltitz es nega a dur a terme les ordres del Führer, malgrat la seva lleialtat sense límits al Tercer Reich? Va ser Raoul Nordling, cònsol general suec de París, el que va fer canviar d'opinió al general?

Les activitats per homenatjar Jaume Magre en el centenari del seu naixement continuen. La pròxima és “Toujours parmi nous, Monsieur”, que està vinculada també al festival Poesia Lleida.

Més informació del Centenari de naixement de Jaume Magre.