La companyia Du'k'to ofereix demà a la tarda "A Rienda Suelta", al Fossat de la Seu Vella, en el marc de l'Estiu en Viu..

La programació de l’Estiu en Viu potencia els espectacles de circ

Hi haurà quatre espectacles al fossat de la Seu Vella per a públic familiar, els dimecres al vespre, i una proposta, també familiar, al festival de l’Art a l’Horta a l’Ermita de la Mare de Déu de Grenyana

El circ arrenca de demà amb la companyia Du’k’to amb l’espectacle “A Rienda Suelta”

Hi haurà quatre espectacles al fossat de la Seu Vella per a públic familiar, els dimecres al vespre, i una proposta, també familiar, al festival de l’Art a l’Horta a l’Ermita de la Mare de Déu de Grenyana

El circ arrenca de demà amb la companyia Du’k’to amb l’espectacle “A Rienda Suelta”

La programació de l’Estiu en Viu que coordina la Regidoria de Cultura ha inclòs en aquesta edició fins a quatre espectacles de circ per impulsar aquesta àrea de les arts escèniques. Acrobàcies, malabars, màgia i humor s’integren al relat dels espectacles que s’han programat els dimecres al vespre (a les 20 h), repetint la ubicació del Fossat de la Seu Vella, al costat del pont llevadís, que en anteriors ocasions ha tingut una molt bona resposta del públic. A més, hi haurà una cinquena proposta dins del festival de l’Art a l’horta del darrer cap de setmana de juliol, a l’Ermita de la Mare de Déu de Grenyana.

L’Estiu en Viu aglutina el conjunt d’activitats culturals que tenen lloc a la ciutat i posa en relleu escenaris singulars de la ciutat. Dins d’aquesta programació, destaquen les arts en viu perquè el públic en pugui gaudir amb accés lliure i es deixi sorprendre per propostes fresques i divertides. Els espectacles de circ que es podran veure s’adrecen a tots els públics.

La companyia Du’k’to serà l’encarregada d’obrir el cicle d’espectacles de circ demà a la tarda, amb “A Rienda Suelta” (45 minuts). És una posada en escena per deixar-se emportar i fer volar la imaginació a través del joc i del record perquè tothom gaudeixi d’aquest moment de forma col·lectiva. Tres amics que es diverteixen, entre ells i amb el públic, i que s’expressen amb un llenguatge acrobàtic, dansat i en clau d’humor.

El dimecres 10 de juliol, la companyia Mumusic Circus presentarà “Flou Papagayo” (50 minuts). Es tracta d’un espectacle de poesia de circense que gira entorn a tres caràcters sensibles i caòtics i una perxa oscil·lant, tot amb moment espectaculars de música, dansa i acrobàcia capil·lar.

El tercer dimecres de juliol, dia 17, serà el torn d’”Espera” de la companyia “Eia” (40 minuts). És un espectacle de circ participatiu en què el públic és convidat a viure de prop les acrobàcies que s’esdevenen a l’escena. En una atmosfera intemporal, els acròbates es converteixen en uns artesans del moviment que es volen guanyar la confiança de l’espectador per recórrer junts el camí que va de les tradicions i els rituals populars fins als paisatges més contemporanis.

I finalment el dimecres 31 de juliol s’ha programat “Ovvio” amb Kolektiv Lapso Cirk (50 minuts). En aquesta proposta, es qüestiona el límit de l’extrem de l’equilibri, l’instant perfecte en què sembla desaparèixer la llei de la gravetat, o el límit de les capacitats de les persones, quan, de vegades, s’hi arriba i se supera, i de vegades, no. En escena, unes peces de fusta configuren una arquitectura minimalista. Dos personatges evolucionen a la recerca de l’equilibri. El joc és la seva forma de buscar aquest límit i la confiança, el fil necessari que els uneix i els empeny a seguir. Aquesta peça s’ha programat gràcies al projecte Explosió de circ impulsat des de la Generalitat, el Mercat de les flors i el Pla d’impuls dels circ.

En el marc del festival l’Art a l’Horta que en l’edició d’estiu tindrà lloc a la partida de Grenyana els dies 27 i 28 de juliol, es podrà veure el diumenge 28, a les 11 h, “La Corcoles H”, una peça curta en la disciplina del funambulisme a 5 m d’alçada, que ofereix al públic en una experiència íntima, fresca i emotiva, connectant amb totes les edats i captivant al públic amb la incessant recerca de l’equilibri. És una proposta elegant i delicada que ofereix una visió renovada del funambulisme amb una perspectiva propera i femenina.

Programa l’Estiu en Viu a Lleida 2024