La música del Magnífic Fest, a la Rambla de Ferran, amb actuacions gratuïtes aquest dissabte..

La rambla de Ferran s’omple de música amb les actuacions gratuïtes del Magnífic Fest

La Sra Tomasa, La Paloma i Llums de Colors són alguns dels grups que hi han actuat aquest dissabte

La tercera edició del certamen ha donat el tret de sortida aquet divendres i s’allargarà fins demà, combinant activitats lliures i de pagament

La Sra Tomasa, La Paloma i Llums de Colors són alguns dels grups que hi han actuat aquest dissabte

La tercera edició del certamen ha donat el tret de sortida aquet divendres i s’allargarà fins demà, combinant activitats lliures i de pagament

Lleida viu aquest cap de setmana el que s’ha convertit en el gran festival d’estiu a la ciutat, el Magnífic Fest. Des d’aquest divendres, la capital del Segrià ha estat escenari de nombroses actuacions de formacions reconegudes i altres d’emergents, provinents d’arreu del territori. En destaca una àmplia oferta de concerts gratuïts per a tots els gustos, com La Sra Tomasa, La Paloma i el grup lleidatà Els Llums de Colors, que han tingut lloc a la rambla de Ferran.

La jornada de concerts gratuïts ha començat amb una sessió de música negra i caribenya de la mà de Sound System Ponent Roots Selectors, seguida pel grup barceloní la Sra Tomasa, que fusiona música amb sabor llatí, funk, reggaae, hip hop, trap, drum’n’bass i altres sonoritats urbanes i electròniques, i que a Lleida ha ofert una actuació en el seu format acabat d’estrenar de Dj Set. També hi ha hagut lloc per a la música local, amb el grup Els Llums de Colors i les seves cançons amb influències que beuen de la vessant més melancòlica de The Smiths, de la delicadesa de Belle & Sebastian, de les històries singulars de Quimi Portet i les sonoritats més excèntriques i electròniques d’Hidrogenesse. La tarda ha acabat amb els sons de noise rock i indie dels madrilenys La Paloma, després de l’actuació de Dj Rialto.

S’ha instal·lat un altre escenari en un segon espai del Centre Històric. Al carrer Lluis Besa, també aquest dissabte, s’ha pogut ballar a ritme del dj i fotògraf lleidatà Rafa Ariño, i del grup de versions de Saragossa Copacabana.

Unes actuacions a les quals s’hi han sumat els concerts de pagament fets al recinte de les Firetes, encapçalats per Vetusta Morla -aquesta nit-, Iván Ferreiro o La Oreja de Van Gogh, entre altres. El festival tancarà la seva programació demà diumenge amb el Magnífic Fest en Família, amb l’actuació d’El Pot Petit i diverses activitats infantils al recinte de les Firetes. La programació musical compta amb la col·laboració de la promotora independent Mayday i l’entitat Ponent Roots.