El regidor Quiñónez, en la presentació de la convocatòria de subvencions per a accions de defensa dels drets humans i dels drets de les dones.

La Regidoria de Cooperació presenta la convocatòria de subvencions per a accions de defensa dels drets humans i dels drets de les dones

El regidor Jackson Quiñónez ha assistit a la sessió informativa, aquesta tarda a la sala Paulo Freire

La convocatòria restarà oberta durant tot el mes de juliol, i compta amb un pressupost total de 126.703 euros

El regidor Jackson Quiñónez ha assistit a la sessió informativa, aquesta tarda a la sala Paulo Freire

La convocatòria restarà oberta durant tot el mes de juliol, i compta amb un pressupost total de 126.703 euros

La regidoria de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida ha presentat aquesta tarda la convocatòria de subvencions a les ONGD i entitats de la ciutat que vulguin presentar projectes de cooperació al desenvolupament per a accions destinades a la defensa dels Drets Humans i dels Drets Humans de les Dones. La convocatòria inclou projectes dins les línies d’Educació per a la Transformació Social (EpTS), Acció Humanitària, Migració i Refugi i Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Els detalls de la convocatòria s'ha presentat avui a la sala Paulo Freire (carrer Bisbe Torres, 2), en una sessió informativa on ha assistit el regidor de Cooperació, Jackson Quiñónez.

La presentació es fa abans de l'obertura de la convocatòria a petició de les entitats amb l’objectiu que tinguin més dies per resoldre dubtes i redactar projectes. Una vegada es publiqui al BOP la convocatòria, que compta amb un pressupost total de 126.703 euros, s’hi podrà optar durant tot el mes de juliol.

En concret, es tracta de la línia 10.3 d’ajuts a accions per a la defensa dels Drets Humans i dels Drets Humans de les Dones en Cooperació al Desenvolupament. Aquesta està destinada a finançar projectes adreçats a treballar l’Educació per a la Transformació Social per a la construcció d'una ciutadania conscient, formada, crítica, compromesa i mobilitzada per a promoure els Drets Humans, la lluita contra el racisme i la xenofòbia, la cultura de pau i la justícia social, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); projectes d’Acció Humanitària, intervenint en les fases més complexes com la reconstrucció, la rehabilitació i la reactivació productiva; projectes de Migració i Refugi impulsats per aquelles entitats que fomentin el compromís i les actuacions a favor dels Drets Humans i els Drets Humans de les Dones en la garantia del dret d'asil en condicions de dignitat i igualtat per a totes les persones refugiades; així com els projectes de Cooperació al Desenvolupament impulsats per ONGD amb implantació a Lleida, que integrin l'Enfocament de Gènere i basat en Drets Humans (EGiBDH), que es desenvolupin en països receptors d'ajut oficial al desenvolupament a través d’entitats sòcies locals, que integrin l'EGiBDH i responguin a prioritats, valors i/o finalitats de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.

La convocatòria d’ajuts s’emmarca en la voluntat de la Paeria d’impulsar que les actuacions de cooperació internacional i d’Educació per a la Transformació Social de les entitats de Lleida contribueixin a la promoció dels Drets Humans. A més, d’aquesta manera es fomenten projectes amb base a l’Enfocament de Gènere basat en Drets Humans, que estan alineats amb la política pública de cooperació de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Es pot consultar més informació i fer els tràmits per demanar les subvencions al portal web de la regidoria de Cooperació.