<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/la-regidoria-de-cultura-destinara-66-000-euros-a-projectes-d2019entitats-culturals>>.

La Regidoria de Cultura destinarà 66.000 euros a projectes d’entitats culturals

L’informe d’aquesta convocatòria d’ajuts per al 2024 ha passat per la comissió informativa de la Capital Cultural i les Oportunitats d’aquest divendres

L’informe d’aquesta convocatòria d’ajuts per al 2024 ha passat per la comissió informativa de la Capital Cultural i les Oportunitats d’aquest divendres

La Regidoria de Cultura convocarà una línia d’ajuts per al 2024 que es concediran a projectes d’entitats culturals sense ànim de lucre. La partida que es preveu destinar a aquesta convocatòria és de 66.012 euros i l’expedient d’aquesta proposta ha passat per la Comissió informativa de la Capital Cultural i les Oportunitats d’aquest divendres, tràmit previ perquè passi per la Junta de Govern Local. La convocatòria es publicarà al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i l’endemà s’obrirà el termini d’un mes per presentar les sol·licituds.

La Regidoria de Cultura estableix una línia de suport específic per als projectes i activitats de les diferents entitats culturals de la ciutat les quals contribueixen a completar el panorama cultural general de Lleida, distingint-la com a vèrtex actiu, important, en el territori del país i de l'estat. Poden optar-hi les entitats culturals sense ànim de lucre que realitzin activitats i actuacions en qualsevol dels àmbits de la cultura.

En el marc de la comissió, s’ha comentat en quin punt es troben les comissions sectorials, que ja han finalitzat, i que ara analitzaran els continguts de les trobades per extreure’n les conclusions. Es preveu que a l’octubre es convoqui el nou Consell de Cultura.

Activitat cultural

La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha informat de l’obertura demà del MORERA. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida. Hi ha diverses visites concertades amb el sector cultural i, igualment, les persones interessades poden reservar una entrada de manera gratuïta a través de la pàgina web del museu, que durant el primer mes ofereix accés lliure i gratuït. Aquest cap de setmana, també té lloc la II diada Turó de Gardeny i una edició especial del Mercat de la Rambla.

La diada de Sant Jordi és un dels esdeveniments culturals que centrarà força activitat els pròxims dies. La setmana que ve es presentarà el programa d’actes, que concentrarà l’atenció el dimarts 23 a la rambla de Ferran per celebrar-ho amb les parades de llibres, roses i les entitats. Un altre és el Dia Internacional de la Dansa que també programarà diverses accions.

Entre altres propostes, s’ha parlat també del festival The Yoga Gallery que tindrà lloc a diversos espais de la ciutat setmana del 22 d’abril.