L'alcalde de Lleida, a la inauguració de les noves instal·lacions de la seu de la Demarcació de Lleida dels Enginyers Industrials de Catalunya.

La seu de la Demarcació de Lleida dels Enginyers Industrials de Catalunya estrena noves instal·lacions

Miquel Pueyo ha desitjat als col·legiats molta sort i encerts en la nova seu i ha posat de manifest la bona relació existent entre la Paeria i el Col·legi d’Enginyers, amb qui es col·labora en projectes molt diversos

Miquel Pueyo ha desitjat als col·legiats molta sort i encerts en la nova seu i ha posat de manifest la bona relació existent entre la Paeria i el Col·legi d’Enginyers, amb qui es col·labora en projectes molt diversos

La seu de la Demarcació de Lleida dels Enginyers Industrials de Catalunya, que acull les instal·lacions de l’Associació i Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Caixa d'Enginyers i Mútua dels Enginyers, ha inaugurat avui els nous espais i la reforma de les seves instal·lacions.  

  

L’acte d’inauguració ha estat presidit pel Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, la tinent d'alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, el President de la Demarcació de Lleida dels Enginyers Industrials de Catalunya, Guillem Boira, la Presidenta de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Maria Salamero i el degà del col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, Narcís Armengol, entre altres assistents i autoritats.  

  

Els treballs de modernització de les instal·lacions han consistit en una reforma integral a les tres plantes de la seu, on s’ha reforçat el valor del Networking amb un nou servei de Coworking, un espai per a les relacions professionals enginyers-empreses. També s’ha dut a terme l’ampliació de l’espai d’oficines i d’una sala de reunions. 

El Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha felicitat els enginyers del territori lleidatà i ha destacat “l’aposta del govern volem reindustrialitzar Catalunya amb una indústria moderna, digital i sostenible que sigui el motor de creació de llocs de treball de qualitat. I, per fer-ho, ha explicat Torrent, “necessitem molts ingredients, com per exemple el talent, la formació i la concertació”.  

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha desitjat als col·legiats molta sort i encerts en la nova seu i ha posat de manifest la bona relació existent entre l’Ajuntament de Lleida i el Col·legi d’Enginyers, “amb qui col·laborem, i segur que ho seguirem fent, en molts projectes com són la comissió local de pobresa energètic, la nova ordenança que es va posar en marxa sobre llicències d’obres o el conveni de col·laboració que vam signar, juntament amb Fira de Lleida, per organitzar el concurs Idees d'Energia a través del qual es va fer una rehabilitació energètica del centre cívic de Balàfia”.  

En aquest sentit, el paer en cap ha expressat “el desig de la Paeria de continuar col·laborant en futurs projectes i, alhora, posar en valor la professionalitat dels col·legis professionals, una peça clau, amb unes funcions específiques i necessàries en el paper d’entitats de vertebració social i, alhora, un nexe d’unió entre l’Administració, els col·legiats i les col·legiades, els usuaris i les usuàries, les entitats socials i les empreses”, ha afegit el paer en cap.  

 

En el decurs del seu discurs, Pueyo ha recordat que "la Paeria ha aconseguit, darrerament, un total de 15 M d'euros en subvencions, bona part d’elles gràcies als bons projectes realitzats per enginyers, on de ben segur hi ha tingut a veure el Col.legi d’Enginyers i la Universitat de Lleida".  

 

El paer en cap ha finalitzat la seva intervenció parafrassejant el professor Florida, quan diu que “les tres T que han fer tirar endavant i desenvolupar un territori són la tecnologia, el talent i la tolerància. “Som una societat diversa i la diversitat s.ha de saber gestionar amb tolerància”, ha conclòs l’alcalde.  

 

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Toni Postius, ha agraït la junta del col·legi i a tots els col·legiats “per ser-hi sempre i per no renunciar mai a fer gran la nostra estimada Lleida”. 

Finalment, Guillem Boira ha agraït la dedicació i l’esforç dels col·legiats i tots els presents per fer possible la reforma i la modernització de les instal·lacions”.