L'Ajuntament de Lleida, guardonada com a administració capdavantera en transformació digital i govern obert.

L'Ajuntament de Lleida, guardonat com a administració capdavantera en transformació digital i govern obert

La Paeria és reconeguda en primera posició en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants

La Paeria és reconeguda en primera posició en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants

L’Ajuntament de Lleida ha estat distingit per l’AOC (Administració Oberta de Catalunya) per la seva tasca d’impuls i implantació de l’administració electrònica i com a administració capdavantera en transformació digital i govern obert. La Paeria ha obtingut el màxim reconeixement, després de quedar en primera posició, en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants.

la consellera de la Presidència i presidenta de l’AOC, Laura Vilagrà, i del president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras. L’Ajuntament de Lleida ha estat representat per la seva Coordinadora de Polítiques Digitals, Laura Sunyol.

Els guardons que impulsa l’AOC premien els avenços dels ens locals (ajuntaments i consells comarcals). L’objectiu dels reconeixements de l’AOC és posar en valor “l’excel·lent feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millors experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert”.

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que ens permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els índexs que mesuren el desenvolupament del govern digital a nivell autonòmic o estatal no són apropiats per avaluar les dades a nivell local i, a més, es basen en enquestes o dades estadístiques, mentre que l’IMD utilitza dades obertes públiques i objectivables.

En el decurs d’entrega dels reconeixements s’ha presentat l’Observatori dels Digicanvis, on apareix com a bona pràctica el projecte “Empadrona’t” de l’Ajuntament de Lleida.