Grup del programa Nits Q en una de les nits de treball.

L'equip de Nits Q de prevenció i sensibilització inicia demà la campanya d’estiu

Les intervencions de Nits Q es fan amb la col·laboració dels locals d'oci nocturn i la Guàrdia Urbana

Comença les accions del programa a Zona Alta, als carrers Bonaire, Sant Martí i Teuleries

Les intervencions de Nits Q es fan amb la col·laboració dels locals d'oci nocturn i la Guàrdia Urbana

Comença les accions del programa a Zona Alta, als carrers Bonaire, Sant Martí i Teuleries

El programa de prevenció i sensibilització Nits Q continua la seva activitat en l’època estival en les zones de la ciutat on hi ha més afluència de gent i de locals nocturns oberts. Demà, dia 6 de juliol, es faran accions a la Zona Alta, als carrers Bonaire, Sant Martí i Teuleries, que és on es concentren més locals d'oci nocturn en aquest barri. El programa el desenvolupen agents de salut de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, que vetlla pel compliment de les normes, i dels locals d’oci nocturn.

El grup interactuarà amb la ciutadania que està de festa llençant missatges amb relació a la seguretat i el civisme, les molèsties que pot causar el soroll al veïnat i la importància de respectar el dret al descans. També es repartirà el Kit dels plaers, amb informació i recursos preventius per al gaudi d'una nit segura i saludable.

Pel que fa a les pròximes activitats, hi ha prevista una acció a la discoteca Biloba el dissabte 20 de juliol, que comptarà amb una taula informativa on els i les joves podran trobar informació, participar en diferents dinàmiques (com una ruleta i un passaparaula), i recollir el kit amb targetes de diferents recursos per a joves.

També es treballarà amb els missatges de la darrera campanya de sensibilització en relació amb el consum d'alcohol: "Avui la liem", "Jo controlo" i "Sant Hilari, Sant Hilari", i es repartiran polseres de la Campanya "Mil Ulls" de prevenció de les violències sexuals i xapes de la Campanya "ESTIMAR ÉS ESTIMAR", recentment estrenada amb motiu del 28J.

El gaudi i el dret al descans del veïnat

Nits Q es dedica a la sensibilització i conscienciació de la convivència entre el gaudi a la festa i el dret al descans del veïnat. A més, també s'encarrega de prevenir conductes de risc relacionades amb el consum d'alcohol i la conducció, així com aquelles relacionades amb la violència sexista i LGTBIfòbica, i que es poden donar en aquests espais.

Aquest programa porta en funcionament des del 2013 i va néixer amb l'objectiu d'aconseguir entorns d'oci nocturn més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a totes les persones de Lleida seguint el model del programa Nits de qualitat impulsat per la Generalitat de Catalunya i una xarxa d'entitats europees sota el nom New Net.

Des de fa més de deu anys es treballa, de manera transversal i comunitària, amb tots els agents vinculats a l'oci nocturn de la ciutat, com la Guàrdia Urbana i els locals d'oci, per sumar esforços i així aconseguir espais segurs i respectuosos per a tothom.