Un moment de l'acte que s'ha realitzat al Campus de Cappont.

Les estudiants de tecnologia de la UdL reivindiquen el seu paper en el marc del 8M.

Pueyo: “La societat no es pot perdre la visió femenina sobre les tecnologies i com impacten en el dia a dia”.

Pueyo: “La societat no es pot perdre la visió femenina sobre les tecnologies i com impacten en el dia a dia”.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, la Coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la Universitat de Lleida, Núria Camps, la directora de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, (EPS), Magda Valls, i d’un nombrós grups d’estudiants d’aquesta facultat, ha assistit a l’acte que ha posat en valor la presència de les dones en els ensenyaments tecnològics i digitals, en el marc del 8M, Dia Internacional de les Dones.

L’alcalde ha elogiat aquesta iniciativa que se suma a l’agenda d’actes del 8M a Lleida i ha compartit amb les estudiants de l’EPS que “la tecnologia no es pot permetre el luxe de renunciar al talent femení i la societat , en general, tampoc no pot perdre la visió femenina sobre les tecnologies i com impacten en el dia a dia”. Pueyo ha subratllat davant les estudiants i els estudiants que “calen referents femenins en ciència, matemàtica, tecnologia..., com a pas previ i inevitable a una societat en femení, amb dones apoderades als principals rols de govern i direcció de tots els estaments”.

Durant l’acte simbòlic, algunes estudiants del grup Tech Girls dels ensenyaments d’enginyeria de Lleida han destacat dades rellevants de la presència femenina en aquest àmbit professional. Al sector tecnològic i digital les dones només representen el 30% del total. En termes de formació, a la Universitat de Lleida, tot i que més del 58% de l’alumnat són dones, només un 20% d’elles escullen enginyeries.

La coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la UdL, Núria Camps, ha insistit en què cal “trencar la perpetuació de les desigualtats en forma de bretxa de gènere vocacional que és la conseqüència directa dels rols actuals que condemnen les dones a un marcat determinisme social”. Una altra dada rellevant que s’ha fet pública és que només un 26% de dones docents arriben a les Càtedres universitàries.

L’acte, al que hi ha assistit un bon nombre d’estudiants, tant dones com homes, i professorat, incorpora la UdL als actes de Lleida amb motiu del 8M.