L'alcalde saluda el participant més jove en la desfilada dels Tres Tombs d'avui..

Les partides de l’Horta de Lleida omplen de festa els Tres Tombs

Nou carrosses, a més de carros, cavalleries i tractors històrics, entre altres, han participat en la desfilada

Nou carrosses, a més de carros, cavalleries i tractors històrics, entre altres, han participat en la desfilada

La desfilada dels Tres Tombs s’ha celebrat aquest migdia a Lleida amb un ambient festiu i molta afluència de públic. La comitiva l’han integrada nou carrosses de les partides de l’Horta juntament amb cavalleries, carros, tractors històrics, el Marraco i els gegants i grallers de Jaume I. La banda Ilerband ha omplert de música el seguici, que ha sortit des de l’avinguda de Blondel i ha arribat fins a la creu dels Tres Tombs per tal de realitzar les tradicionals voltes.

Diverses carrosses feien al·lusió a diferents problemàtiques que afecten la pagesia, com ara la sequera o les plagues, entre altres.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha assistit a la desfilada, acompanyat de les tinents d’alcalde Begoña Iglesias i Carme Valls, i dels edils Violant Cervera, David Melé, M Antònia Maller, Ana Florista, Marta Tristany, Roger Melero i Laura Bergés.

Els actes de la jornada dels Tres Tombs han començat amb el tradicional esmorzar a la Cooperativa. Han seguit amb la missa a l’església de la Puríssima Sang i la posterior benedicció de les carrosses, carros i cavalleries a càrrec de Mossèn Jaume Melcior, després de la qual ha començat la desfilada.

Els Tres Tombs formen part de la 83a celebració de la Festivitat de Sant Antoni Abat que organitza l’Associació Cultural Recreativa Els Pagesos.