L'alcalde Miquel Pueyo ha fet la salutació institucional a la setantena d'assistents a la presentació de l'Agenda Digital.

Lleida acull la jornada de presentació de l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya

Alcalde Pueyo: “L’Agenda Digital és un espai de trobada dels municipis que ens iguala, ens impulsa i ens permet compartir el que ben aviat serà un país amb municipis forts i digitalitzats”. La presentació  de l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya s’ha fet davant d’unes 70 persones, alcaldesses, alcaldes, regidors i regidores i càrrecs directius d’ajuntaments de les comarques de Lleida

Alcalde Pueyo: “L’Agenda Digital és un espai de trobada dels municipis que ens iguala, ens impulsa i ens permet compartir el que ben aviat serà un país amb municipis forts i digitalitzats”. La presentació  de l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya s’ha fet davant d’unes 70 persones, alcaldesses, alcaldes, regidors i regidores i càrrecs directius d’ajuntaments de les comarques de Lleida

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, i del director general del Consorci Localret, Andreu Francisco, ha participat en la jornada de presentació de l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya, davant l’assistència d’unes 70 de persones.

L’Agenda, que s’emmarca en l’Estratègia dels Municipis Digitals, impulsada pel Consorci Localret pel mandat 2019-2023, és un marc estratègic que abasta les diferents variables i dimensions que han de permetre als governs fer un salt qualitatiu amb l’aprofitament de les tecnologies de la informació i la comunicació en la seva relació amb el territori, amb la ciutadania i amb les empreses, l’economia digital i la connectivitat del país, entre d’altres objectius. És, per tant, una estratègia integral, de llarga durada i amb visió de futur, a partir de la qual els municipis poden articular els seus reptes de transformació digital.

En el decurs de la seva intervenció, l’alcalde, Miquel Pueyo, ha posat en valor que “l’Ajuntament de Lleida va ser la primera ciutat en adherir-se a l’Agenda digital dels municipis de Catalunya i des dels inicis hem mantingut un vincle ferm en el grup assessor de responsables tècnics i directius dels 4 ajuntaments que van impulsar aquesta gran roda de ciutats digitals”.

L’alcalde Pueyo ha conclòs que “l’Agenda Digital és un espai de trobada, coordinació i priorització dels reptes i necessitats que tenim tots i cadascun dels municipis i per això ens iguala, ens impulsa i ens permet compartir el que ben aviat serà un país amb municipis forts i digitalitzats”.

Al seu torn, el director general de Localret, Andreu Francisco, ha detallat que l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya projecta un treball cooperatiu que es desplega en base a 4 eixos: El primer, a l’entorn de l’Administració i els Serveis Públics Intel·ligents. El segon, en base a les Infraestructures Digitals i Ciberseguretat. El tercer, sobre Societat i Economia Digital. I el quart eix, se centra en la Governança, la Cooperació i la Coordinació.

 

L’acte s’ha estructurat en base a dues taules rodones. La primera, intitulada ‘L’Agenda, una oportunitat per als municipis’ i la segona sobre ‘La col·laboració entre les administracions, clau per a la transformació digital dels pobles i ciutats” que ha moderat la tinent d’alcalde, Jordina Freixanet.

Freixanet ha volgut posar de manifest que l’agenda digital forma part d’una estratègia major perquè “mentre fem el present i el dia a dia, posem els fonaments del full de ruta compartit entre tots els municipis, amb una clara i directa repercussió sobre la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”. Freixanet ha volgut subratllat que el fet que “Lleida sigui pionera ens transformació digital, no té altra lectura que l’obstinació per a la millora dels serveis públics, més fàcils, més àgils i més eficaços”.

La presentació de l’Agenda Digital que avui s’ha fet a Lleida, davant d’ alcaldesses, alcaldes, regidors i regidores i càrrecs directius d’ajuntaments de les comarques de Lleida es va realitzar la setmana passada a les comarques de Barcelona i, en els propers dies, es farà a Tarragona i a Girona respectivament. L’objectiu és difondre les potencialitats d’aquesta eina clau per als municipis en el procés de la seva transformació digital.