El “Lletra Petita”, organitzat conjuntament per la Paeria i la llibreria El Genet Blau, se celebra el proper dissabte, 25 de març, a la Plaça Catedral, pati de l’IEI, Pati de les Comèdies i Sala Alfred Perenya.

Lleida celebra el 1r Festival de literatura infantil i juvenil de Lleida

El “Lletra Petita”, organitzat conjuntament per la Paeria i la llibreria El Genet Blau, se celebra el proper dissabte, 25 de març, a la Plaça Catedral, pati de l’IEI, Pati de les Comèdies i Sala Alfred Perenya

El “Lletra Petita”, organitzat conjuntament per la Paeria i la llibreria El Genet Blau, se celebra el proper dissabte, 25 de març, a la Plaça Catedral, pati de l’IEI, Pati de les Comèdies i Sala Alfred Perenya

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha presentat aquest dimecres la primera edició del Festival Lletra Petita, que estarà dedicat a la literatura infantil i juvenil que se celebrarà el proper dissabte, 25 de març.

El Festival Lletra Petita, organitzat per l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Cultura, i dirigit per Mertxe París, de la llibreria El Genet Blau, i Mireia Segarra, des de la secció de biblioteques de la regidoria. L’espai on es realitzarà serà la Plaça Catedral, pati de l’IEI, Pati de les Comèdies i Sala Alfred Perenya.

Rutllant ha explicat que “durant tot el dia s’hi trobaran parades de llibreries i editorials de la nostra ciutat, més “Piscina petit oceà “ de Tarragona, com a editorial convidada; trobades amb escriptors i il·lustradors, contacontes i espais per gaudir de la lectura”. També hi haurà un espai de tallers i s’ha organitzat una jornada professional, on es duran a terme conferències adreçades a mestres, bibliotecàries i públic en general interessat en el foment lector i la literatura infantil i juvenil.

París, per la seva banda, ha destacat que “és un festival que pot interessar tant als infants i les seves famílies, com als joves i amants del manga, així com a qualsevol persona o professional interessat en la literatura en general”.

En el marc de l’Any Vallverdú, s’habilitarà un espai on es llegiran, durant tot el dia, fragments de textos de l’autor, tant per part de professionals, com de la gent del carrer que s’animi a donar vida a les paraules de Josep Vallverdú.

“Creiem important que la nostra ciutat doni visibilitat a la literatura infantil i juvenil, una literatura sovint oblidada, però que és imprescindible per crear lectors crítics i competents”, ha assegurat el Segarra.

Programa

Pati de les Comèdies

11.00 h Lectura de manifest i inauguració del Festival Lletra Petita

11.30 h Narració de Formigues a la cuina de Piscina, un petit oceà

12.30 h Trobada amb Meritxell Martí i Xavier Salomó, autors “Un sopar de por i Un regal de por”

17.30 h “Te de maduixa al cau del teixó” trobada amb l’il·lustrador Toni Galmés i narració a càrrec d’Ivan Rabassa

18.30 h B.O.M. Contes de Bruixes, Ogres i Monstres a càrrec de mOn mas

Pati de l’IEI

11.00 h Balla amb un conte a càrrec de Marta Casals. Públic familiar

17.00 h Del bressol a la Lluna a càrrec d’Umpalumpa. Contes per a nadons. De 0 a 3 anys

Sala Alfred Perenya (La Casa dels Gegants)

18.00 h Com s’arriba a ser mangaka? Els secrets de publicar manga a càrrec de Joan C., autor de Okaasan (Norma Editorial)

Espai tallers

11.00 h Taller amb la il·lustradora Natasha Domanova, autora de L’elefant amb ulleres. A partir de 3 anys

17.00 h Creació del teu SúperPatata. A partir de 4 anys

En aquest espai de la plaça de la Catedral hi haurà diferents paradetes on triar, remenar i, potser, trobar les properes lectures que us endureu a casa. Enguany hi haurà les següents parades: 4 contes, Editorial Meraki / Salòria, Nandibú, Piscina, un petit oceà, Abacus Lleida, Llibreria Caselles, Llibreria La Irreductible, Llibreria El Genet Blau.

Editorial convidada

Enguany, l’editorial convidada és Piscina un petit oceà, un projecte editorial especialitzat en contes il·lustrats per a tots els públics on busquen històries, paraules, dibuixos… i els converteixen en llibres.

La nostra piscina és de mar salada i s’hi poden viure aventures extraordinàries. Un lloc per descobrir amb escafandre, en submarí o en vaixell. La nostra piscina, com l’oceà, té un immens horitzó; lluny, molt lluny.

Jornada Pro

La Jornada Pro és una jornada adreçada a mestres, bibliotecàries i públic en general interessat en el foment lector i la literatura infantil i juvenil. Se celebrarà a la Sala Alfred Perenya.

10:00 h a 11.30 h Xerrada La biblioteca escolar, més necessària que mai a càrrec de Mònica Baró (Coordinadora del Màster de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura de la UAB-UB)

Inscripcions a la Jornada Pro aquí

12:00 h a 13.30 h Xerrada Recursos digitals per al foment lector a càrrec de la Mixa (presidenta de l’ALJC, activista literària i booktuber)

La jornada és gratuïta. Cal inscripció prèvia.

Espai Vallverdú

L’Espai Vallverdú és un racó per retre el nostre particular homenatge a en Josep Vallverdú, en motiu del seu centenari.

Es tracta d’un espai en el qual es podran trobar molts dels llibres que ha publicat i en el què també es podrà escoltar i llegir alguna de les seves històries.

11.30 h a 13.30 h Activitat dinamitzada per Roser Guasch

17.00 h a 19.00 h Activitat dinamitzada per Ramona Térmens

A més, al mig del pati de l’IEI hi haurà diferents racons de lectura lliure. Horari: de 10:00 h a 14:00 h i de 16.30 h a 19.30 h. Amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Lleida i la Biblioteca Municipal de Pardinyes

Activitats paral·leles al festival

Divendres 24 de 18 h a 20 h Marató de Lectura en Veu alta de Roald Dahl (Llibreria El Genet Blau)

Dilluns 27 de març a les 17.30h. Sessió virtual Com dinamitzar la lectura i la conversa literària a càrrec de Marta Cava. Activitat organitzada per Centre de Recursos Pedagògics del Segrià. Més informació i inscripcions