L'acalde Larrosa i el regidor Blanco durant la presentació de les activitats.

Lleida celebra el Dia Mundial de la Infància

Demà es presenta el Pla Educatiu de Ciutat

El Plenari dels Infants celebra 25 anys

La ciutat també prepara el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, el 30 de novembre, i un cicle d’activitats sobre infància i educació

Demà es presenta el Pla Educatiu de Ciutat

El Plenari dels Infants celebra 25 anys

La ciutat també prepara el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, el 30 de novembre, i un cicle d’activitats sobre infància i educació

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor d’Educació, Xavi Blanco, han presentat avui les línies estratègiques del govern de l’Ajuntament de Lleida en matèria de Drets dels Infants aprofitant la celebració, avui, del Dia Mundial de la Infància. 

L’alcalde Larrosa ha començat la seva intervenció fent una declaració a favor dels infants d’arreu del món que estan patint situacions de greu complexitat “a causa de l’acció dels grans”.

Tall de veu alcalde Drets Infants situació arreu del món

Larrosa i Blanco han destacat que, avui al vespre, La Paeria s’il·luminarà de blau, el color del Dia Mundial de la Infància, i en paral·lel, es desplega un cicle d’activitats que posarà l’accent en el binomi Infància-Educació que “resulta absolutament determinant pel futur de les ciutats i de la societat”.

L’alcalde Larrosa, ha posat en valor el “25è aniversari del Plenari dels Infants i dels Adolescents de Lleida, una fita de ciutat i representativa de com Lleida fa anys que ha apostat per escoltar i fer partícips els nostres infants i joves de la vida de la ciutat i dels seus avenços” i ha posat en valor les línies en què treballarà la Paeria amb i per als infants durant aquest mandat i ha concretat el disseny d’una ciutat de futur “amb la mirada d’infants i joves”, la seguretat, l’empoderament i les oportunitats amb una “mirada inclusiva i generadora d’oportunitats”.

Tall de veu alcalde Drets Infants oportunitats

El regidor Xavi Blanco ha recordat que el proper dia 30 de novembre “Lleida celebrarà el Dia Internacional de la Ciutat Educadora” i que “demà es presenta el Pla Educatiu de Ciutat un document important i essencial que determina la mirada ampla i transversal de la nostra ciutat, incloent-hi els infants”.

Tall de veu XBlanco ciutat educadora


Actes en el marc del Dia Mundial de la Infància


• Des d’avui i fins el 24 de novembre Joc Memory d’oposats de la Ciutat Educadora, un joc de cartes que fomenta la reflexió sobre mesures i actuacions per a la millora de la qualitat de vida i per afavorir una bona convivència al municipi.


• Demà 21 de novembre, a les 18 h Acte d’obertura del Curs Acadèmic 23-24 del Consell Escolar Municipal i Presentació del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) Sala Martina Castells Ballespí La Llotja

• Encara demà, a les 19.30 h Presentació del llibre “Llegendes i tradicions de Lleida explicades a la canalla” de l’autor Antoni Gelonch. Al Saló de Sessions del Palau de la Paeria.

• El 22 de novembre, de 9.30h a 14h XIIè Memorial Hortènsia Alonso dedicat a les violències sexuals i a la pornografia.

• El dia 24 de novembre a les 18 h Sessió de curtmetratges coeducatius per abordar diferents formes de violències masclistes a través de diversos formats cinematogràfics i parlar d’algunes de les preocupacions del moviment feminista. Sala Jaume Magre

• El dia 30 de novembre a les 10.30 h Acte de Constitució del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida Saló de Sessions del Palau de la Paeria


La Convenció dels Drets dels Infants, adoptada el 20 de novembre de l’any 1989 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, estableix, en el seu article 31 1, el “dret de l’infant al descans i a l’esplai, a lliurar-se al joc i a les activitats d’esbarjo adequades a la seva edat, i a participar lliurement en la vida cultural i les arts. Els estats membres han de respectar i promoure el dret de l’infant a participar plenament en la vida cultural i artística i han d’afavorir oportunitats de participació en activitats culturals, artístiques, recreatives i d’esplai”.