El castell de focs de cloenda de la Festa Major..

Lleida clou una Festa Major multitudinària i cívica

L’alcalde, Fèlix Larrosa, destaca el compromís dels lleidatans i les lleidatanes amb la festa i la capacitat creativa que la ciutat ha demostrat

L’alcalde, Fèlix Larrosa, destaca el compromís dels lleidatans i les lleidatanes amb la festa i la capacitat creativa que la ciutat ha demostrat

Lleida ha finalitzat la Festa Major d’enguany, marcada per una participació multitudinària en els actes programats. L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha agraït a la ciutadania el seu profund compromís amb la festa de la ciutat, ha destacat el civisme amb què s’han desenvolupat els actes així com la important afluència de públic, de Lleida i de fora, que s’ha registrat durant tots els dies. “Amb aquesta Festa Major, la ciutat ha tornat a demostrar la seva capacitat creativa, la força de les entitats i el nostre pes com capital cultural i turística per a un ampli radi d’influència, un paper que hem de seguir potenciant”, ha assenyalat.

En aquest sentit, el Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, que avui tanca el període de portes obertes un mes després d’entrar en servei, ha estat un nou i important element d’atracció aquesta Festa Major. Durant totes les jornades, el ritme de visitants ha estat elevat.

El regidor de Festes, Xavi Blanco, ha remarcat la bona acceptació del programa d’actes i el paper que, com a reclam de la festa, ha tingut una de les novetats d’enguany, la cançó de la Festa Major, El millor moment, de Miquel Allué i Vicent Monfà (Bucs El Mercat), interpretada per la lleidatana Lucía Fernández. Així mateix, ha assenyalat que el cartell de Sònia Alins i el pregó del pintor Joaquim Ureña han estat una excel·lent invitació perquè la ciutadania sortís al carrer i participés.

També ha estat molt positiva l’afluència de públic en unes revetlles que han unit talent local i d’arreu en concerts per a edats i públics molt diversos: Burning, El último Tributo, The Gramophone All Stars, Gos Mullat, Els llums de colors, El último escuadrón, Cala Vento, Boikot, Anaconda i DJ com Nil Riba, Afri-k, Yeno i Roy G, entre molts altres. S'ha fet, a més, una sessió de rap amb col·lectius d'arreu del territori català. 

Els Camps Elisis han estat l’epicentre del dispositiu “1.000 ulls” que la Paeria ha portat a terme per potenciar la seguretat en les nits de Festa Major. Un total de 877 persones han utilitzat el servei de bus nocturn gratuït que s’ha habilitat les nits dels dies 10 i 11 de maig, ampliant el servei de la L7 per cobrir la connexió amb els barris i els itineraris identificats de màxima previsió d’afluència de públic. Dins de la mateixa campanya, els quatre equips del servei Punt Lila Rainbow -per a la prevenció de les violències masclistes i LGTBIFòbiques- ha ofert informació a unes 200 persones.

Les companyies El Sidral, Jimena Cavalletti, Ponent Circ, Sac Espectacles, Campi qui Pugui, Festa i Fusta i Rikus Animació familiar han omplert de creativitat el Parc de Somriures, amb espectacles i animació de carrer per a públic familiar, als Camps Elisis.

En el capítol esportiu, la Festa Major de Lleida ha comptat amb una jornada de portes obertes a l'Escola de Rugbi, el Torneig de Petanca Internacional Ciutat de Lleida, escacs al carrer o el Campionat de Catalunya de Ciclisme contra rellotge individual en carretera. Altres activitats han estat l'exposició de bonsais al carrer Pi i Margall, un curs flash d'introducció a l'ornitologia i una activitat de respiració fluvial a partir d'una instal·lació sonora de Carlos Monleón organitzada pel Museu de l'Aigua i la Panera. 

Els actes de la darrera tarda de Festa Major han estat, entre altres, la ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella a la plaça de la Paeria, el Ball de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana a la plaça de Sant Joan i la Cantada d’Havaneres a la Glorieta dels Camps Elisis, amb Arrels de la Terra Ferma, Boira i Neus Mar. L’Auditori Enric Granados ha acollit el concert de la Novena Simfonia de Beethoven, amb motiu del 200 aniversari de la seva estrena.

A la nit, s'ha llençat el Castell de Focs des del marge esquerre del riu Segre i els gegants de Lleida i el Marraco han desfilat per l’av. de Blondel fins a la Casa dels Gegants.