El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la inauguració..

Lleida disposa d’un espai de benestar i confort per a pacients oncològics i els seus familiars

-El paer en cap, Miquel Pueyo, ha felicitat l’Associació contra el càncer de Lleida per la iniciativa, cooperativa i transversal, que s’ubicarà a l’Hotel Nastasi i serà gratuïta. L’espai de cura i d’acompanyament s’ha posat en marxa per atendre aquesta necessitat a la ciutat i el territori

-El paer en cap, Miquel Pueyo, ha felicitat l’Associació contra el càncer de Lleida per la iniciativa, cooperativa i transversal, que s’ubicarà a l’Hotel Nastasi i serà gratuïta. L’espai de cura i d’acompanyament s’ha posat en marxa per atendre aquesta necessitat a la ciutat i el territori

Lleida disposa a partir d’ara d’un espai de benestar i confort destinat a pacients oncològics i als seus familiars, habilitat a l’Hotel Nastasi que es podrà utilitzar de manera gratuïta. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha felicitat l’Associació contra el càncer de Lleida per impulsar aquesta iniciativa, cooperativa i transversal, que requereix un treball en xarxa, i que atén una necessitat de la ciutat i el territori. Pueyo ha comentat que l’entitat ha buscat una solució a una demanda. Aquest espai, ha afegit, permet aportar una resposta al desànim, les emocions o la soledat que es genera en aquesta situació.

Pueyo ha parlat que les ciutats mitjanes com Lleida ha d’aconseguir esdevenir entorns amables, saludables i amb espais de cura, solidaritat i benestar, com és el cas. Ha apuntat que l’espai es troba a poca distància del que serà l’illa sanitària i que en aquest entorn també compta amb l’Arborètum, el parc de Ciutat Jardí o el Camí del Murrí, on fer una passejada. També ha posat en valor el treball que els voluntaris fan a l’entitat, sent una peça clau que aporta valor afegit a la societat. L’alcalde ha acabat agraint l’esforç de l’associació, i també de la família Lladonosa, per aquest espai que beneficiarà les persones pacients oncològiques i les seves famílies, ajudant a passar aquest procés d’una manera més humana.

El delegat del departament de Salut i gerent del Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Lleida, Raül Llevot, ha assenyalat que és una iniciativa necessària per atendre les llargues estades que requereix el procés d’aquesta malaltia, que millora la qualitat de la salut de la persona pacient o els familiars.  La directora dels SSTT de Drets Socials de la Generalitat a Lleida, Eugènia Puig-gros, ha destacat l’aportació que suposa aquest espai per a Lleida i el territori i el servei que farà, donat que “tothom té o coneix de prop persones en procés oncològic”. Puig-gros ha afirmat que el tractament mèdic és molt important, però el suport i l’acompanyament emocional també.

Al seu torn, el president de l’Associació, Sisco Maranges, ha assegurat que el nou espai s’ha creat per atendre la demana que hi havia de les famílies afectades i que era molt important fer aquest acompanyament. Maranges ha comentat que és un projecte per adaptar i que s’ha desenvolupat amb els i les voluntàries. Per fer-ne ús, les persones usuàries de Lleida o de la demarcació han de fer reserva de l’espai a través de l’entitat

Finalment, la Paquita Sánchez, familiar d’una víctima de càncer, i l’Imma, voluntària de l’entitat, han coincidit a l’hora de valorar aquest nou servei que serà molt útil i ajudarà les persones a sentir-se més acompanyades en aquest procés. Han dit que aquest espai més personal i còmode farà passar les llargues esperes en millors condicions.

L’Associació contra el càncer de Lleida té uns 5.100 socis i sòcies i més de cent poblacions amb persones voluntàries, que sovint actuen com a delegacions locals.

L’alcalde Pueyo ha assistit a l’acte de presentació amb la tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, i del tinent d’alcalde Paco Cerdà, i han visitat el nou espai, que compta amb uns sofàs, un racó de lectura, taules i cadires o una barra amb microones per poder-hi menjar, entre altres.