Lleida és una de les ciutats certificada com a Destinació Turística Intel·ligent 2023.

Lleida rep la certificació com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI) en el marc de FITUR 2023

Des d’aquest moment, l’Ajuntament de Lleida inicia el camí de transformació en base a 5 eixos: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat

Turisme de Lleida també ha signat la renovació de l’acord amb RENFE VIAJEROS

Des d’aquest moment, l’Ajuntament de Lleida inicia el camí de transformació en base a 5 eixos: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat

Turisme de Lleida també ha signat la renovació de l’acord amb RENFE VIAJEROS

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha rebut avui, de mans del president de Segittur, Enrique Martínez,  la certificació per a la ciutat de Lleida com a Destinació Turística Intel·ligent, (DTI).

La certificació DTI per a la ciutat de Lleida, rebuda en el marc de la fira internacional de turisme, FITUR, permet que, des d’aquest moment, la ciutat de Lleida, a través de La Paeria, aprofundeixi en el camí de transformació cap a Destinació Turística Intel·ligent, en base a una metodologia transversal de 5 eixos: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat.

Les DTI es defineixen com a destinacions turístiques innovadores que es consoliden sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda. D’aquesta manera es garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessible per a totes les persones i que facilita la interacció i integració dels visitants amb l’entorn.

Des d’aquest moment, Lleida passa al segon nivell, i això vol dir que ha d’executar el pla d’acció proposat per la metodologia Segittur i entra en un procés de renovació permanent de la distinció.

El programa ‘Destino Turístico Inteligente’ és un projecte que promou la   Secretaría de Estado de Turismo, (SETUR), i està gestionat per la Sociedad Mercantil Estatal para la Gestión de la Innovación y las Tecnologías Turísticas (SEGITTUR). L’objectiu del programa és contribuir a la millora de la competitivitat de les destinacions turístiques i la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

 

Turisme de Lleida renova l’acord amb RENFE

En el marc de FITUR, el president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, i Isaías Táboas, president de RENFE VIAJEROS, han renovat l’acord de col·laboració per a la promoció turística de Lleida.

Amb la reedició d’aquest acord, Turisme de Lleida promocionarà en les seves activitats el tren d’Alta Velocitat per al seu ús com a mitjà de transport en el corredor Madrid – Lleida – Barcelona, així com en els serveis de Llarga Distància. L’entitat promocionarà els productes de Renfe en les seves publicacions destinades al sector turístic en general així com en el sector d’incentius d’empreses, congressos i convencions.

Per la seva banda, Renfe, com a transport oficial d’aquests esdeveniments, participarà en la promoció de fires o congressos organitzats a la ciutat destinats a turisme de negocis  i empresarial, mitjançant l’aplicació d’una reducció d’un 10% sobre la tarifa oberta al públic en el moment de la compra, en qualsevol de les opcions disponibles (Básico, Elige, Elige Confort i Premium). Aquesta oferta serà vàlida per a congressos o esdeveniments que reuneixin més de 75 persones que utilitzin el tren en els seus desplaçaments.