L'entrada a l'exposició és lliure i gratuïta.

Més de 2.000 persones han visitat l’exposició “Salvador Seguí. El Noi del Sucre”

La mostra es pot veure fins al 17 de març a la Sala d’Exposicions de l'Ajuntament de Lleida

Els dimecres i els dijous es pot assistir a la visita comentada gratuïta que es fa a les 18 h

La mostra es pot veure fins al 17 de març a la Sala d’Exposicions de l'Ajuntament de Lleida

Els dimecres i els dijous es pot assistir a la visita comentada gratuïta que es fa a les 18 h

Més de 2.000 persones han visitat l’exposició “Salvador Seguí. El Noi del Sucre” a la Sala d’Exposicions de l'Ajuntament de Lleida, ubicada a l’avinguda de Blondel, 40 (planta 0 de l’edifici del Casino Principal). La mostra es va inaugurar a principis de novembre i estarà instal·lada en aquest espai fins al 17 de març. L’exposició pot gaudir-se per lliure o de manera guiada. La Regidoria de Cultura ha programat visites comentades gratuïtes els dijous i els divendres, a les 18 h, amb l’empresa lleidatana Nomon. Dura uns 40 minuts i no cal inscriure’s per assistir-hi.

Amb “Salvador Seguí. El Noi del Sucre”, Lleida homenatja aquesta figura, d'origen lleidatà, en el centenari del seu assassinat. L’exposició fa recorregut per conèixer la vida de qui va ser un líder destacat del moviment anarcosindicalista de Catalunya de principis del segle XX. La vida de Seguí, conegut com el Noi del Sucre, va ser la de molts milers d’obrers i, a través de documents, fotografies i enregistraments sonors, entre altres, es dona testimoni d’aquell moment històric, en què Seguí va contribuir a l’assoliment de fites inimaginables, com l’aprovació de la jornada laboral de vuit hores.

La mostra és organitzada per la Paeria, la Direcció General de Difusió mitjançant el Palau Robert i la Conselleria d’Empresa i Treball. Compta amb el comissariat a càrrec de Sergi Martín, amb l’assessorament científic de Teresa Abelló, el guió expositiu del lleidatà Iago Blasi, i el disseny museogràfic de l’Estudi Ignasi Cristià. A més, hi ha col·laborat l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida.

L’entrada a l’exposició és lliure i gratuïta. L’horari de la Sala d’Exposicions de l'Ajuntament de Lleida, és de dimarts a divendres, de 17 a 20 h; els dissabtes, d’11 a 14 i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius, d’11 a 14 h. A més de les visites comentades, es poden concertar visites amb Nomon 637 536 163.