L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s'ha reunit amb el secretari d'Estat de Política Territorial, Alfredo González..

Miquel Pueyo es reuneix amb el secretari d'Estat de Política Territorial

L'equip de Serveis Digitals presenta el sistema de ciberseguretat de la Paeria

L'equip de Serveis Digitals presenta el sistema de ciberseguretat de la Paeria

El paer en cap, Miquel Pueyo, s'ha reunit amb el secretari d'Estat de Política Territorial, Alfredo González, i el director general de Cooperació Autonòmica i Local, Fernando Galindo, a la seu dels Serveis Digitals de l'Ajuntament de Lleida. L'equip de Serveis Digitals de la Paeria, encapçalat per la coordinadora, Laura Sunyol, els ha presentat el sistema de ciberseguretat de l'Ajuntament de Lleida que, des de la passada setmana, està connectat a la xarxa nacional de centres de ciberseguretat. És el primer ajuntament català a incorporar-se a aquesta xarxa i també va ser, al gener, el primer SOC (Centre d'Operacions de Ciberseguretat) que es va implantar en català.
El passat mes de desembre, l'Ajuntament de Lleida va posar en marxa el seu Centre d'Operacions de Ciberseguretat, que permet millorar la protecció de la institució de ciberatacs i tenir capacitat de reacció i recuperació en cas que es produeixin.
El nou sistema de ciberseguretat de la Paeria, que compta amb el suport dels fons Next Generation, incorpora intel·ligència artificial i monitoratge en temps real, mil·lèsima de segon a mil·lèsima de segon, de totes les infraestructures digitals municipals: 182 servidors, 28 fonts, 62 servidors web, 28 barreres (firewalls) i 1.800 usuaris amb ordinador.