El mural, que s'emmarca dins el Festival Pot Fest 2023, s'ha pintat a la Canalització del Riu Segre.

Mural col·lectiu del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida a la canalització del Riu Segre

Amb aquesta intervenció, emmarcada dins el Festival PotFest 2023, es posa en relleu la implicació dels infants i joves en la millora de la ciutat

Amb aquesta intervenció, emmarcada dins el Festival PotFest 2023, es posa en relleu la implicació dels infants i joves en la millora de la ciutat

Els adolescents participants al Plenari dels Infants de Lleida han participat avui en la realització d’un mural de grans dimensions ubicat a la Canalització del Riu Segre, a l’alçada de la Passarel·la del Liceu Escolar al barri de Cappont. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha saludat els participants i els ha agraït la seva implicació en aquesta iniciativa de millora del barri de Cappont.

El mural el formen diverses figures de paper pintades sobre un fons blau. Cada figura està relacionada amb una valor i una paraula treballada dins el projecte del Plenari dels Infants i Adolescents. Es tracta d’una original imatge de 57 metres de llarg i de 3,60 metres d’alt, amb un total de 210 metres quadrats, una aportació del Plenari al Festival PotFestt 2023 que s’està realitant aquests dies a Lleida. La proposta està coordinada pels artistes locals Llukuter i Foxy, professionals de renom i trajectòria contrastada en aquest àmbit.

El Plenari dels Infants i Adolescents de la ciutat de Lleida és òrgan consultiu, participatiu i representatiu de la població infantil i adolescent de la nostra ciutat amb 25 anys de trajectòria. Durant aquest temps s’han treballat temes molt diversos, sempre amb l’objectiu de fer sentir la veu dels infants i adolescents sobre aspectes que són del seu interés.

Aquest projecte està coordinat des del Departament d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida i durant el curs 2022-2023 hi participen 15 escoles i 10 instituts.