©Ajuntament de Lleida - Nou punt de suport de la Xarxa Solidària de Lleida al centre cívic de la Mariola.

Nou punt de suport de la Xarxa Solidària de Lleida al centre cívic de la Mariola

Acte aquesta tarda a la plaça Galícia per donar-lo a conèixer, amb la participació de La Descomunal. La Xarxa, promoguda per la FAVLL, és una eina comunitària que fomenta el treball amb altres agents educatius, socials, culturals, veïnals, etc. per contribuir a l’acció voluntària.

Acte aquesta tarda a la plaça Galícia per donar-lo a conèixer, amb la participació de La Descomunal. La Xarxa, promoguda per la FAVLL, és una eina comunitària que fomenta el treball amb altres agents educatius, socials, culturals, veïnals, etc. per contribuir a l’acció voluntària.

La Xarxa Solidària de Lleida incorpora un nou punt de suport al centre cívic de la Mariola. La regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, acompanyada del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), Toni Baró, qui ha assistit en representació de la Xarxa, han participat en l’activitat per donar a conèixer la Xarxa, que s’ha fet a la plaça Galícia, amb la col·laboració dels veïns i veïnes del barri.
Gispert ha explicat que la Xarxa Solidària de Lleida és una eina comunitària amb fi transformador, creada per al foment del voluntariat a la ciutat en totes aquelles accions encaminades a la millora de la situació de vulnerabilitat de les persones. Fomenta el treball en xarxa amb altres agents educatius, socials, culturals, veïnals, sanitaris, etc. i col·labora en taules de treball d’àmbit comunitari. D’aquesta manera, també posa a l’abast eines i serveis que contribueixen a l’acció voluntària. La xarxa està promoguda per la FAVLL, amb el suport de la Federació Catalana del Voluntariat i de la Regidoria de Participació.
La regidora ha afegit que La Descomunal de Lleida participa en aquest nou projecte. La comunalitat urbana treballa per a l’enfortiment dels béns comuns dels barris i per a la promoció de nous projectes d’ajuda mútua a partir del moviment veïnal i associatiu, del teixit cooperatiu, de projectes autoorganitzats i de les xarxes de suport mutu. D’aquesta manera, es podran crear teixits comunitaris per al bé comú del veïnatge de la zona i treballar iniciatives conjuntament per incentivar la participació de les persones com a voluntàries de projectes socials i comunitaris.
L’activitat ha estat de caire lúdic i hi ha pogut participar grans i petits. Ha consistit en omplir els espais buits d’una xarxa mitjançat els materials que hi havia disponibles (dibuixos, missatges, textos, etc.) amb l’ajuda de les persones que hi havia, aportant el seu gra de sorra en l’elaboració d’aquesta xarxa. L’activat ha estat dinamitzada per Ferran López.
L’acció s’inclou en el programa per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre, per donar visibilitat a les persones voluntàries, que s’organitza des del Punt de Voluntariat de l’Ajuntament de Lleida (puntdevoluntariat@paeria.cat) gestionat per la Regidoria de Consum Comerç, Mercats i Participació.
Atenció al centre cívic de la Mariola
L’atenció en aquest nou punt és de dimarts de les 9.30 a les 14.30 h. L’eina habilitada per contactar amb la Xarxa Solidària és www.xarxasolidarialleida.cat. En aquest web es pot conèixer el catàleg dels projectes d’entitats que fan crida de voluntariat a Lleida, donar-se d’alta com a persones voluntàries a la borsa de voluntariat de la Xarxa i donar-se d’alta al catàleg de projectes de voluntariat, fent arribar la proposta per a la difusió.
Més informació de la Xarxa Solidària de Lleida
Va dirigida a totes aquelles persones que vulguin realitzar algun tipus de voluntariat a Lleida, a les entitats que tinguin projectes de voluntariat social en marxa o promoguin campanyes o accions solidàries que vulguin fer ressò de la seva activitat, i a qui, per alguna raó, es troba en situació de vulnerabilitat i/o dependència (malaltia, indisposició física, etc...) com ajuda mútua.
Per contactar-hi, es pot trucar al telèfon 640 684 281 de dilluns a divendres de 9 a 14 hores o escriure a l'adreça electrònica contacta@xarxasolidarialleida.cat