Nova edició del Mercadet de Joves Empresaris de Ponent.

Nova edició del Mercadet de Joves Empresaris de Ponent

Un total de 361 alumnes han creat 16 cooperatives diferents

Un total de 361 alumnes han creat 16 cooperatives diferents

La plaça de la Catedral ha acollit aquest matí una nova edició del Mercadet de Joves Empresaris de Ponent (JEP) a la plaça de la Catedral. Aquest programa està coordinat per l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) i també hi han participat alumnes del “Programa d'Aprenedoria”, coordinat pel Centre de Recursos del Segrià.

La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de la Paeria, Pilar Bosch, ha visitat aquest matí les diferents parades i ha destacat la importància d'aquest programa per generar impuls a la emprenedoria entre els joves.

Els alumnes dels centres educatius que han participat en els projectes han dissenyat petites empreses amb l'objectiu final de vendre els seus productes i fer-ne difusió a les parades del mercat. L'alumnat, a través d'aquesta experiència pràctica, té l'oportunitat de desplegar competències socials com són la iniciativa, la presa de decisions, la creativitat, el treball en equip, l'atenció al client, l'organització, l'autonomia, etc.

Els centres que participen en el projecte JEP són: Castell dels Templers, Calidoscopi (Maristes), PTT Lleida amb l'IMO, IES de Tàrrega, IES de Mollerussa, IES Escola del Treball i IES La Segarra. En el projecte PEP hi participen els centres Escola Alba, Col·legi FEDAC-Lleida, Escola el Segrià i Riu Segre.

El finançament d'ambdós projectes és a càrrec de la Diputació de Lleida.