Oberta la convocatòria per als Premis Literaris Lleida 2024. El termini per a la presentació d’originals acaba el 13 de setembre.

Oberta la convocatòria per als Premis Literaris Lleida 2024

Els guardons, convocats per la Paeria i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, corresponen al 41è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 29è Premi de poesia Màrius Torres

El termini per a la presentació d’originals acaba el 13 de setembre

Els guardons, convocats per la Paeria i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, corresponen al 41è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 29è Premi de poesia Màrius Torres

El termini per a la presentació d’originals acaba el 13 de setembre

L’Ajuntament de Lleida i la Fundació pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida han obert la convocatòria dels Premis Literaris Lleida 2024, que corresponen al 41è Premi d’assaig Josep Vallverdú i al 29è Premi de poesia Màrius Torres, amb la voluntat de promoure aquests dos gèneres literaris en català. El termini per a la presentació d’originals s’ha iniciat aquesta setmana, l’11 de juny, i finalitzarà el 13 de setembre.

La dotació per a cadascun dels premis és de 9.000 euros. Per acord entre les institucions convocants del premi i Pagès editors, les obres guardonades seran publicades per aquesta editorial, la qual a aquest efecte, oferirà a les persones guanyadores un contracte d’edició.

A la convocatòria, s’hi poden presentar autors i autores amb assaigs i poemaris de tema lliure escrits en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d’estar pendents de veredicte de qualsevol altre concurs ni haver estat guardonats en altres certàmens literaris. El lloc de presentació d’originals, presencialment o per correu postal, és a l’Oficina Municipal d’atenció Ciutadana (Ajuntament de Lleida) a la rambla de Ferran núm. 32.

El jurat, en ambdós casos, està format per personalitats prestigiades del món literari català. La composició concreta del jurat es farà pública oportunament al web de Cultura de l’Ajuntament de Lleida: paeria.cat/cultura amb antelació suficient abans de la finalització del termini de recepció d’originals.

Els dos premis, que es convoquen anualment i que reben el nom de dos autors de prestigi de la literatura catalana generada des de Lleida, es lliuraran públicament al mes de novembre. Enguany, la celebració dels premis literaris lleidatans posarà l'accent en la figura del seu impulsor, qui va ser regidor de la Paeria, Jaume Magre i Servet, del qual es commemora el Centenari Jaume Magre.

Helena Guasch Gibert, amb l’obra “(In)Comunicats”, i Sandra Blanch Vidal, amb “L’onada que ens estimba”, van ser les autores guanyadores dels Premis Literaris 2023, amb el 40è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 28è Premi de poesia Màrius Torres, respectivament.