Pilarín Bayés ha rebut el Premi Trajectòria de l'Animac 2023.

Pilarín Bayés rep el Premi Trajectòria a la cerimònia de cloenda de l’Animac 2023

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, l’Animac, clausura la seva 27a edició amb el reconeixement a la dibuixant Pilarín Bayés

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, l’Animac, clausura la seva 27a edició amb el reconeixement a la dibuixant Pilarín Bayés

Aquesta tarda, s’ha celebrat al Palau de Congressos de la Llotja de Lleida, la cerimònia de clausura de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, l’Animac, que enguany celebra la seva 27a edició.

En aquesta cerimònia s'han projectat vídeos de resum de diferents tallers i activitats realitzades durant la mostra. Durant la clausura s’ha fet entrega dels premis del públic de l’edició d’enguany del festival. En la categoria Futur Talent, el guanyador ha estat ‘An Ostrich Told Me The World Is Fake And I Think I Believe It’, de Lachlan Pendragon, d’Austràlia. El millor curt del Petit Animac se l’ha endut ‘Everywhere’, de Step Cheung, Kai Chung Ng, de Hong Kong. El guardó de la Secció Oficial ha estat atorgat a ‘Rosemary A.D. (After Dad)’, d’Ethan Barrett, Estats Units.
L’acte de cloenda ha finalitzat amb la projecció dels millors curts de la mostra, el curt ‘Luminaris’ de Juan Pablo Zaramella i el curt ‘Granny’s Sexual Life’ de Urška Djukić i Émilie Pigeard, recent guanyadora dels premis Cesar.

L’organització de l’Animac, juntament amb el regidor de Cultura Jaume Rutllant, també van fer entrega del Premi Trajectòria a la dibuixant Pilarín Bayés (Vic, 1941) en reconeixement de la seva magnífica obra com a il·lustradora, que ha calat en l'imaginari de creadors i creadores, també de l'entorn de l'animació, i que alhora ha anat omplint d'imaginació i vida les llars, escoles i carrers al llarg de tots aquests anys.

Bayés és la ninotaire i il·lustradora infantil més prolífica d’entre el segle XX i el XXI, amb una producció de més de 920 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes, i milions de dibuixos. L'any 1964 va publicar el seu primer conte per a infants El meu pardal i va començar a col·laborar amb la revista Cavall Fort. Des de llavors ha il·lustrat centenars de llibres didàctics o narratius, auques o cartells.

Durant la tarda, l’autora ha estat signant llibres. De fet, a part de les il·lustracions dels seus llibres i contes, Bayés també va introduir-se en el món de l'animació. Així, l’Animac ha projectat la sèrie d’aventures de la il·lustradora “L’illa del far”, que s’ha pogut veure a l’espai Open Screen del festival.