L'alcalde Larrosa ha presidit la primer reunió del Comitè Estratègic de l'Esport.

Primera reunió del Comitè Estratègic de l’Esport de Lleida

El comitè exerceix un rol assessor i d’arbitratge en matèria esportiva

Permetrà abordar el Pla Estratègic de l’Esport a Lleida

Les persones integrants responen a 10 perfils professionals diferents, però relacionats amb l’àmbit de l’esport

El comitè exerceix un rol assessor i d’arbitratge en matèria esportiva

Permetrà abordar el Pla Estratègic de l’Esport a Lleida

Les persones integrants responen a 10 perfils professionals diferents, però relacionats amb l’àmbit de l’esport

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor d’Esports, Jackson Quiñónez, i de les persones que constitueixen el Comitè Estratègic de l’Esport de Lleida, han mantingut avui la primera reunió de treball que posa en marxa  aquest òrgan de nova creació.

El Comitè Estratègic de l’Esport, que té entre els seus objectius la missió d’assessorar l’alcalde Larrosa en la presa de decisions en matèria esportiva, esdevé un think tank i un grup de treball sectorial i conjuntural que comptarà amb les aportacions de persones amb diferents perfils vinculats a l’àmbit esportiu lleidatà.

L’alcalde ha afirmat que “el Consell Estratègic de l’Esport de Lleida ha d’enfortir la capitalitat esportiva per projectar-la arreu del món i ha de consolidar-se com observatori de l’esport per a poder tenir una millor planificació tant a nivell d’inversions, com a nivell jurídic i d’equipaments” i ha demanat als diferents professionals “posar el vostre talent al servei de la ciutat per impulsar l’esport de Lleida de manera definitiva”.

El comitè està conformat per 10 perfils professionals diferents, des d’experts en gestió esportiva que aporten coneixements profunds sobre la gestió d’organitzacions esportives i organització d’esdeveniments, passant per professionals de màrqueting i promoció que ajudaran a desenvolupar estratègies efectives per a la promoció del projecte i generar l’atracció de la comunitat. Un tercer perfil el configuren persones del món de l’educació i de la pedagogia que contribueixen a la creació de programes d’educació en valors i garanteixen que estiguin alineats amb les necessitats educatives.

El  Comitè Estratègic de l’Esport també comptarà amb persones representants de la comunitat esportiva local que tenen un coneixement i una comprensió profunda de les dinàmiques locals i que, per tant, tenen la capacitat de representar les necessitats i preocupacions de la comunitat esportiva de la ciutat. Es comptarà, a més, amb especialistes  en inclusió i diversitat per assegurar que els programes i les iniciatives a explorar i executar tinguin la garantia de la inclusivitat en relació amb la comunitat. 

Un sisè perfil el configuren persones esportistes o ex esportistes  de referència. Que  aportin la perspectiva de la importància dels valors en l’esports i que exerceixin com a prescriptors de l’esport a la ciutat. També es comptarà amb perfils professionals de desenvolupament comunitari per proporcionar una comprensió més àmplia de les dinàmiques socials. Hi ha espai per a persones representants d’entitats educatives, com ara direccions d’escoles o personal docent que puguin connectar els programes amb les institucions educatives locals.

El comitè compta amb un novè perfil de persones expertes en finances i sostenibilitat que aporten  coneixements en aquests nivells d’actuació en clau de patrocinis o mecenatge. I finalment, un perfil de caire jurídic per abordar qüestions del Dret dels esportistes per assegurar que s’ajustin a llei les pràctiques i la situació de benestar dels i de les esportistes.

Les persones que conformen el Comitè Estratègic de l’Esport de Lleida són:

 • Txema del Rosal, gerent de l’INEF
 • Enric Barri, professor associat Ciències de l’Educació Universitat de Lleida
 • Ramon Folguera, director Fem Base i expert en organització d’esdeveniments i tornejos esportius
 • Alex Gordillo, psicòleg
 • Ascensión Ibáñez, entrenadora d’atletisme
 • Elisabeth Mas, exesportista i entrenadora CP Bordeta
 • Vanesa Ortega, presidenta del Club Balàfia Vòlei i representant de la Federació Catalana de Voleibol a Lleida
 • Jordi Rodriguez, Universitat de Lleida
 • Álvaro Terreros, Director Tècnic en Special Olympics España
 • Sergi Escobar, esportista
 • Eva Ledesma, esportista
 • ⁠Albert Folguera, exentrenador Lleida Llista Blava
 • Quique Lacasa, pedagog.
 • Montse Nadal, educadora social i expresidenta CECELL
 • Imma Escuer, directora Club Gimnàstic Lleida
 • Javier Calles, representant de la Federació Catalana de Bàsquet a Lleida
 • Paula Pla, cap de centre Programa de Detecció i Perfeccionament Federació Catalana de Bàsquet. Investigadora doctorat INEFC. Entrenador CB Mollerussa
 • Manel Gonzalez, exatleta olímpic. Director secció atletisme del Club Muntanyenc
 • Jorge Culleré, advocat
 • Alicia Romero, Doctorand Departament de Psicologia, Universitat de Lleida. Professora del Col·legi Episcopal de Lleida i Psicomotricista de l'Associació Down Lleida
 • Laura Estadella, cap de comunicació Força Lleida. Formadora i consultora màrqueting i comunicació

El comitè es tornarà a reunir d’aquí a dos mesos per a posar en comú les propostes que ja es comencen a treballar per àmbits.