Prop d’una seixantena de joves participen a la ruta senderista als Avencs i Gorgs de la Febró.

Prop d’una seixantena de joves participen a la ruta senderista als Avencs i Gorgs de la Febró

La sortida, organitzada per la Regidoria de Joventut, té l’objectiu de promoure el lleure saludable i donar a conèixer el nstre entorn natural més proper

La sortida, organitzada per la Regidoria de Joventut, té l’objectiu de promoure el lleure saludable i donar a conèixer el nstre entorn natural més proper

Prop d’una seixantena de joves d’entre 13 a 30 anys han participat avui a la ruta senderista organitzada per la Paeria als Avencs i Gorgs de la Febró, ubicats a la Serra de Prades.

 

Un nombrós grup d’estudiants d’Erasmus han participat en aquesta sortida, fruit del treball entre el Departament de Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida (UdL) i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleida. L’objectiu és que aquests joves, vinguts d’altres països i que estan realitzant la seva estada a Lleida, realitzin activitats conjuntes per fomentar vincles de relació i amistat.

 

Els Avencs de la Febró és un peculiar indret ubicat a les muntanyes de Prades ple d’avencs i coves que combinen esquerdes i cavitats de fàcil accés. A la més gran de les esquerdes, de quasi 300 metres de llargada, s’hi pot baixar a peu, sense necessitat de cap material tècnic i es va endinsant cap al fons de l’avenc fins portar-nos gairebé a 40 metres sota terra, al fons d’una profunda escletxa d’on surten diverses sales i galeries. Excursió molt recomanable i adaptada per a tothom, fent un recorregut molt atractiu per gaudir d’un dia en un entorn natural i paisatgístic espectacular.

 

La sortida s’emmarca dins la programació de primavera de la Regidoria de Joventut amb el doble objectiu de fer una activitat esportiva i de lleure saludable i, alhora, descobrir la natura del nostre entorn més proper.