Taula de debat sobre l'extrema dreta.

Taula de debat sobre “L’extrema dreta. De la marginalitat política a la normalitat”

Nova cita dels “Debats de Memòria” per dimarts 26 de setembre, a la Jaume Magre

Nova cita dels “Debats de Memòria” per dimarts 26 de setembre, a la Jaume Magre

El Departament de Drets Civils de la Regidoria de Participació i Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida organitza nous ‘Debats de Memòria el proper dimarts, 26 de setembre. En format de taula de debat es proposa parlar sobre “L’extrema dreta. De la marginalitat política a la normalitat”.

El debat es planteja des de la constatació que, actualment, l'extrema dreta té una importància creixent, guanya presència institucional i els seus partits tendeixen a deixar de ser forces "antisistema" per esdevenir partits de govern. Un exemple seria el cas espanyol on l’extrema dreta ha estat vital per conformar governs en diverses autonomies i ajuntaments i és, en l’actualitat, la tercera força política estatal. Definir aquest sector ideològic avui és difícil. El debat planteja si s’està assistint al retorn del feixisme o a un fenomen nou.

La taula de debat intentarà oferir claus per a comprendre aquestes qüestions i presentar una visió panoràmica, a grans trets, per tal d'entendre aquesta realitat política, amb veus acreditades com són Xavier Casals Meseguer, professor d’història de la Universitat Ramon Llull; Núria Vila Masclans, periodista del diari Ara i Jordi Borràs Abelló, fotoperiodista de la revista La Mira.

Un debat que moderarà la historiadora lleidatana, Antonieta Jarne Mòdol, dimarts 26 de setembre, a les 18.45 h. a la Sala Jaume Magre, al carrer Bisbe Torres, 2 de Lleida.