Cartell de la proposta formativa europea.

Tècnics de Joventut realitzen una formació en el marc Erasmus+ a Palerm

El curs anomenat “Culturize Your Project” ha exposat els diferents projectes europeus de promoció d’accions per a joves a Lleida i fora, amb països de la conca mediterrània

El curs anomenat “Culturize Your Project” ha exposat els diferents projectes europeus de promoció d’accions per a joves a Lleida i fora, amb països de la conca mediterrània

Membres del cos tècnic del departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida, han participat aquest mes en la formació europea en el marc Erasmus+ sobre projectes europeus per donar a conèixer les eines de promoció de les accions per als joves.

Aquest curs anomenat “Culturize Your Project” s’ha celebrat a la ciutat italiana de Palerm i ha estat finançat pel Programa Erasmus+ en cooperació amb països socis de la zona sud de la Mediterrània. El projecte està impulsat per l'Associació Nacional de Joves Giosef Italy - GIOvani Senza Frontiere amb seu a Itàlia.

El projecte ha comptat amb participants vinguts de diferents punts d’Itàlia, Espanya, Àustria, Alemanya, Turquia, Palestina, Líban i Tunísia.

L’edició d’enguany de “Culturize your Project” és la segona vegada que se celebra. Aquesta formació pretén crear noves associacions i planificar projectes futurs en l'àmbit de la joventut Euromed, és a dir, dels països de la conca mediterrània, dins dels programes de joventut 2021-2027.

Els objectius principals d'aquest curs de formació són desenvolupar la capacitat dels participants en l'edificació de la mobilitat en un projecte de cooperació juvenil Euromed, la millora de les competències (coneixements, habilitats i actituds) dels participants en l'ús dels programes europeus disponibles (E+/ESC/altres) per sol·licitar nou projecte, la construcció d’una associació regional entre organitzacions juvenils a la Unió Europea i, més en concret, als països del sud de la Mediterrània; afavorir l'aprenentatge intercultural i l'intercanvi d'eines i la seva pràctica a la regió.