L’Auditori Municipal Enric Granados acull aquest dijous, 25 de maig, al es 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, el concert “Metaverse” de la mà del baríton Toni Marsol amb el Quartet Teixidor.

Toni Marsol i el Quartet Teixidor interpreten “Metaverse”

Aquest dijous, 25 de maig, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida

Aquest dijous, 25 de maig, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida

L’Auditori Municipal Enric Granados acull aquest dijous, 25 de maig, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, el concert “Metaverse” de la mà del baríton Toni Marsol amb el Quartet Teixidor.

“L’Art de la fuga” és l’última obra que va escriure J.S. Bach (de fet, la va deixar inacabada) i és una constatació de tota la seva saviesa musical. Quan escoltem aquestes fugues, entenem perquè Bach és considerat el gran mestre del contrapunt. En tot moment aconsegueix que les quatre veus, sense deixar de formar part del conjunt, s’expressin individualment mentre dialoguen amb les altres, tot construint una arquitectura perfecta.

El barceloní Ferran Cruixent és un dels compositors catalans més interpretats arreu del món. Compositor resident del Palau de la Música catalana la temporada 2022-2023, “Metaverse I” és una de les seves darreres obres, acabada el juny de 2022. Segons les seves mateixes paraules, l’obra “està inspirada en la necessitat de comprendre el món tecnològic virtual que ens envolta. Expressa la fascinació i la dependència que aquestes noves formes de comunicació comporten”. Ens hi acompanyarà la veu del baríton Toni Marsol, la carrera del qual no para de créixer obtenint l’aplaudiment de públic i crítica.

Els sis quartets op. 20 de Joseph Haydn, escrits el 1772, representen la consolidació del que després serà un dels compositors més importants del gènere. Plens de sorpreses, girs inesperats i formes musicals molt diverses, en el segon quartet de la col·lecció hi destaquen el moviment lent, anomenat Capriccio, que ens evoca el binomi recitatiu-ària del món operístic, i una fuga final que s’inspira directament en el món de Bach.

Programa

I

L’Art de la Fuga, BWV 1080                                               J. S. Bach

Metaverse I (2022) per a quartet de corda i baríton           F. Cruixent

Toni Marsol, baríton

II

Quartet en Do Major, op. 20 n.2                                         J. Haydn

Les entrades (10 € general / 9 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l'Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

Cal recordar el descompte d’Amic/Amiga de LaTemporada amb què es podrà gaudir d’un 10% de descompte a tots els espectacles de la programació municipal d’arts escèniques.

A més, els estudiants de música, teatre i dansa que siguin menors de 20 anys es poden aplicar el 50% de descompte fent aquest tràmit online.