El piano es podrà tocar i escoltar fins dissabte, de les 10 del matí fins a les 19 hores.

Un piano porta la música a l’Arnau en el marc del concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth

El tocaran els participants en el certamen, alumnes de les escoles de música i també està disponible per al personal sanitari i els usuaris de l’hospital

L’instrument està al vestíbul del centre fins dissabte per acostar la música a tota la ciutadania

El tocaran els participants en el certamen, alumnes de les escoles de música i també està disponible per al personal sanitari i els usuaris de l’hospital

L’instrument està al vestíbul del centre fins dissabte per acostar la música a tota la ciutadania

Un piano de cua s’ha instal·lat al vestíbul de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida des d’avui i fins dissabte per portar els efectes positius de la música a les persones que es troben al centre hospitalari o hi treballen. Es tracta de la iniciativa ‘Viu la música a l’Arnau’, una de les activitats paral·leles del concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth. Durant la presentació, el regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavier Blanco, ha destacat que, a més d’apropar la música a tothom, s’ofereix un espai a joves intèrprets on poder tocar.

Des de les 10 del matí fins a les 19 hores, el piano estarà a disposició de totes aquelles persones que el vulguin tocar. També s’han programat diverses actuacions a càrrec de nombrosos participants en la quarta edició del certamen i d’alumnes de les escoles de música de lleidatanes, a més de destacats pianistes professionals de Lleida, com Carme Grassa, Toni Cabrera i Alfons Sarabia. Un altre dels pianistes que es podran escoltar és Artem Kuznetsov, guanyador del Segon Premi del concurs internacional de Piano Ricard Viñes 2023, que també serà l’encarregat d’obrir la quarta edició del concurs.

En la inauguració, que s’ha fet al vestíbul de l’HUAV, Blanco ha destacat que la iniciativa té tres potes, com els pianos, en referència al poder curatiu de la música, i al fet de fomentar la formació dels joves músics oferint-los oportunitats de tocar, a més d’atansar la música a tot el públic.

També hi han participat la presidenta de la Comissió d’Humanització de l’HUAV, Maria Bonjorn; el director del Concurs Ricard Viñes, Jordi Benseny; i la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados i membre del jurat del concurs, Puri Terrado. L’acte, a més, ha comptat amb una actuació de Mar López Iglesias (11 anys), Iris Iglesias Pallas (11 anys) i Guillem Castel Gallart (18 anys), alumnes del Conservatori Professional Municipal de Música de Lleida.

La quarta edició del concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth comptarà amb la participació de 33 joves de fins a 17 anys, de tot Catalunya, Espanya i països com França, Rússia, Ucraïna, Moldàvia, Xina, Xile i Romania. El concurs, adreçat a joves talents, té caràcter biennal perquè s’alterna amb el concurs destinat a adults. El concert inaugural es farà dijous, 27 de juny, a les 20 h i el certamen es clourà amb la cerimònia de lliurament de premis dissabte, 29 de juny.