Una setantena de persones participen en l’activitat “Un passeig per la Lleida de la República nou dècades després”.

Una setantena de persones participen en l’activitat “Un passeig per la Lleida de la República nou dècades després”

L’activitat, a càrrec de l’historiador Joan Sagués, forma part del conjunt d’itineraris per a la recuperació de la memòria democràtica de Lleida

L’activitat, a càrrec de l’historiador Joan Sagués, forma part del conjunt d’itineraris per a la recuperació de la memòria democràtica de Lleida

Unes setanta persones han participat aquest diumenge en l’activitat “Un passeig per la Lleida de la República, nou dècades després”, que ha organitzat la Regidoria de Participació i Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida en el marc dels itineraris per a la recuperació de la memòria democràtica de Lleida.

L’activitat, que ha anat a càrrec de l’historiador Joan Sagués San José, s’ha realitzat amb motiu de la commemoració el 87è aniversari de la proclamació de la II República. Per recordar aquesta efemèride s’ha realitzat un recorregut per diversos espais de la ciutat que van aixoplugar entitats culturals, socials, polítiques i sindicals durant aquells anys.

El recorregut, que s’ha iniciat al Pati de les Comèdies i ha finalitzat a la Rambla de Ferran, ha aprofundit en espais tan emblemàtics com l’edifici de la Gota de Llet, el camp d’esports situat al costat del riu o el Centre Mercantil que va acollir la seu de Radio Lleida, entre altres.

L’historiador Joan Sagués és doctor en història contemporània per la Universitat de Lleida des de l’any 2001. El seu treball d’investigació s’ha centrat fonamentalment en la Guerra Civil a Catalunya, especialment des de la perspectiva de la història local, la repressió franquista i l’anàlisi de la memòria dels anys de la guerra i la dictadura.  Sagués ha participat en diversos projectes de recerca organitzats pel Servei d’Història, Documentació i Patrimoni de la Universitat de Lleida i en activitats centrades en la memòria democràtica del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i la Paeria.