Unes 3.500 persones visiten el nou MORERA el seu primer cap de setmana de funcionament a la Rambla de Ferran.

Unes 3.500 persones visiten el nou MORERA el primer cap de setmana en funcionament a la Rambla de Ferran

El MORERA es podrà visitar gratuïtament fins al 12 de maig

El MORERA es podrà visitar gratuïtament fins al 12 de maig

Unes 3.500 persones d’arreu del territori han visitat el nou MORERA. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida en el seu primer cap de setmana de funcionament a la Rambla de Ferran.

Molts lleidatans i lleidatanes s’han animat avui a gaudir del nou equipament cultural, en una Rambla de Ferran que ha estat amenitzada, a més, amb una edició especial del Mercat de la Rambla, així com música en directe, activitats infantils i també portes obertes i visites guiades a les adoberies.

Els responsables del nou MORERA han destacat que la circulació de persones per les sis plantes del museu ha estat constant tot el cap de setmana. El nou equipament s’ha estrenat en la seva ubicació definitiva amb l’exposició “Arrels i Horitzonts. Més d’un segle d’art”, una mostra que narra els canvis artístics i culturals que s’han esdevingut al llarg del segle XX i fins a l’actualitat, i que posa l’accent en les obres d’art del museu que permeten explicar moments rellevants de la nostra història.

Des del paisatgisme de Jaume Morera i Galícia i Carlos de Haes a les creacions més contemporànies amb noms com Antoni Abad, Ignasi Aballí o Albert Bayona, passant per noms com Xavier Gosé, Antoni Garcia Lamolla, Palmira Puig, Rosa Siré o Leandre Cristòfol, entre d’altres.

L’exposició s’ha distribuït a partir de cinc àmbits temporals: Lleida 1900. Entre la tradició i la modernitat (1900-1930); Temps de conflictes (1931-1945); Una llarga postguerra (1946-1967); Transicions (1968-1995) i Pràctiques artístiques contemporànies (des del 1996 fins a l’actualitat).

Ubicada a la tercera, segona i primera planta del Museu – visitable amb aquest ordre – es podrà veure fins al 2 de febrer del 2025.