Via lliure a l’aprovació del reglament del Consell Econòmic i Social

La comissió de Bon Govern ha informat avui favorablement l’expedient

També s’ha donat el vistiplau a la convocatòria de deu places d’agent de la Guàrdia Urbana

La comissió de Bon Govern ha informat avui favorablement l’expedient

També s’ha donat el vistiplau a la convocatòria de deu places d’agent de la Guàrdia Urbana

La comissió informativa del Bon Govern ha informat avui favorablement l’aprovació definitiva del reglament del Consell Econòmic i Social (CES), que serà sotmesa a votació a la sessió plenària del dia 31. S’han desestimat les al·legacions presentades al text proposat.

La recuperació d’aquest consell consultiu en l’àmbit de les polítiques econòmiques i de formació i ocupació és un dels compromisos del govern municipal per a aquest mandat. Les seves funcions seran les d’assessorar i orientar l’Ajuntament de Lleida en aquest àmbit, fomentar la participació i el diàleg amb els agents socials i econòmics, generar eines de coneixement per la competitivitat econòmica i social  i impulsar un observatori d’estudi de la ciutat.

Un altre dels temes que s’han tractat en la comissió ha estat la convocatòria per a cobrir 10 places d’agents de la Guàrdia Urbana, d’accés lliure, que ara es tramitarà per la seva aprovació per part de la Junta de Govern Local. Corresponen a les 4 places previstes a l’Oferta Pública d’Ocupació del 2023 i a les 6 incloses a la del 2024. Està previst que el concurs estigui finalitzat pel mes de setembre, per tal que els agents s'incorporin al curs d'agent de l'Escola de Policia de Catalunya del 2024 a l'octubre. Amb aquesta convocatòria, es possibilitarà l'accés de 19 agents de la Guàrdia Urbana -set places són de promoció interna i dos d'ampliació de l'oferta d'enguany- i es preveu incorporar dues places addicionals, a compte de futures Ofertes Públiques d'Ocupació. Així, en total, n'accedirien 21 i el cos arribaria als 250 agents.

Durant la sessió d’avui de la comissió de Bon Govern també s’ha informat de l’aprovació definitiva de la modificació de crèdits al pressupost de l’Ajuntament i dels canvis en les ordenances fiscals de serveis educatius i esportius.