Vigília de Sant Anastasi amb la tronada i el tradicional pregó de Festa Major.

Vigília de Sant Anastasi amb la tronada i el tradicional pregó de Festa Major

El programa concentra avui i demà els actes al voltant de la diada del patró de la ciutat

Concert de la Banda Municipal i revetlla popular als Camps Elisis

El programa concentra avui i demà els actes al voltant de la diada del patró de la ciutat

Concert de la Banda Municipal i revetlla popular als Camps Elisis

La Festa Major de Lleida concentra avui i demà els actes vinculats a la diada de Sant Anastasi, patró de la ciutat. El pregó d’aquesta tarda ha estat l’encarregat d’anunciar el dia central de la festa, demà dissabte 11 de maig, i els actes que es configuren al voltant d’aquesta festivitat.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la Corporació Municipal, ha assistit al Pregó que s’ha llegit des de la plaça de la Paeria, que ha estat precedit per la tronada, des del baluard de la Llengua de Serp.

El pregoner de l’Ajuntament de Lleida s’ha adreçat al nombrós públic que s’ha aplegat a la plaça de la Paeria per proclamar l’inici de la Festa Major. Un cop el pregoner ha traslladat el missatge festiu en honor al patró, els balls i elements d’imatgeria han fet la primera passada a la plaça per, a continuació, arrencar la cercavila del seguici del pregó de Sant Anastasi. El pregó s’ha tornat a llegir davant la Casa dels Gegants, Plaça de la Catedral i a l’Avinguda de Blondel per compartir el missatge festiu amb la ciutadania.

El recorregut del seguici, com és habitual, ha començat a la plaça de la Paeria i ha passat pel carrer Major fins a la plaça de la Catedral, retornant per l’avinguda de Blondel fins a la plaça i fins a la Paeria.

Avui també s’ha celebrat el tradicional Concert de la Banda Municipal a la Plaça Sant Joan. Amb aquesta actuació es ret un homenatge a les orquestres de ball que han estat icones de la música que es gaudia a l’envelat i que s’han convertit en grans referents de les festes majors. En aquesta ocasió, la Banda Municipal ha ofert un recorregut musical des del bolero al mambo, passant pel pasdoble, pel tango i des de la rumba fins al txa txa txá.

El dia d’avui finalitzarà amb les revetlles als Camps Elisis de Lleida.