Visita a l’Escola d’Hoteleria i Turisme..

Visita a l’Escola d’Hoteleria i Turisme per impulsar el centre i potenciar l’FP per atendre les necessitats del sector

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha afirmat que cal treballar per retenir talent en la restauració i el turisme, avançar en àmbits emergents i destacar Lleida en aquest sector, aprofitant també que enguany Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha afirmat que cal treballar per retenir talent en la restauració i el turisme, avançar en àmbits emergents i destacar Lleida en aquest sector, aprofitant també que enguany Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del tinent d’alcalde Xavi Blanco, ha visitat aquest dijous les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i ha afirmat que cal treballar per impulsar aquest centre i potenciar la Formació Professional per atendre les necessitats del sector. La directora de l’escola, Neus Brenuy, ha mostrat les instal·lacions i ha explicat el funcionament de l’escola en el decurs d’aquesta visita, en què han participat el secretari de Formació Professional del Departament d’Educació, Francesc Roca; el director general d’FP, Ricard Coma; el director de l’Agència de Qualificació i FP, José Luis Duran, i el director dels SSTT d’Educació a Lleida, Ruben Mansilla, així com la regidora de Junts, Neus Caufapé, i el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona.

Després de la visita a les diferents aules del centre, s’ha mantingut una reunió on ha quedat palès la voluntat de buscar sinergies per projectar el centre, que prepara professionals del sector de l’hostaleria i la restauració perquè desenvolupin capacitats, habilitats i competències professionals i socials. S’ha remarcat el treball que Lleida ja està fent per propulsar l’FP i que cal seguir en aquesta línia per, alhora, fomentar l’ocupació del jovent en aquest àmbit. Un dels objectius és retenir talent i per avançar en sectors emergents.

L’alcalde ha apuntat que el sector ha manifestat en diverses ocasions que té manca de professionals. Per això, ha afegit que s’han de sumar recursos perquè personal qualificat pugui incorporar-s’hi. A la demarcació de Lleida hi ha 10.000 treballadors al sector de l’hostaleria i la restauració. Els mesos de menys ocupació, la mitjana d’ocupació és de 9.400 treballadors i els mesos de més ocupació, la mitjana és d’11.000 persones contractades.

En aquest marc, s’ha reiterat l’adhesió de Lleida a la Regió Mundial de la Gastronomia aquest 2025 i el seu paper com a territori referent en l’agroalimentació que implica diversos sectors com la investigació, la tecnologia dels aliments, el culinari, etc.

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, que va néixer el 1990, és un centre públic d’FP específic del Departament d’Educació que imparteix cicles formatius de Grau Mitjà i Superior de les famílies professionals d’Hoteleria i Turisme, en modalitat DUAL i Indústries Alimentàries, així com el Programa de Formació Integrada NEE. Actualment, està integrat per una quarantena de professionals per impartir les diferents matèries i compta amb uns 250 alumnes.