Visita a l’Escola de Música Sícoris i la Coral Shalom, al Centre Històric..

Visita a l’Escola de Música Sícoris i la Coral Shalom, al Centre Històric

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha conegut els projectes i l’activitat d’ambdues entitats, ubicades a l’antic convent de Santa Clara.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha conegut els projectes i l’activitat d’ambdues entitats, ubicades a l’antic convent de Santa Clara.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Cultura, Jaume Rutllant, ha visitat aquesta tarda l’Escola de Música Sícoris i la Coral Shalom, que tenen la seva seu a l’antic convent de Santa Clara, al Centre Històric, des del 2015. L’alcalde ha conegut els projectes i l’activitat que ambdues entitats hi desenvolupen.

La fundadora de la Coral Shalom, Carme Valls, i el seu president, Artur Llobera, han explicat que l’entitat ha fet 50 anys i que estan preparant un programa d’activitats per celebrar-ho. Fundada el 1973, per Valls i Eliva Querol, consta d’una coral infantil i una coral d’adults, amb una trentena de cantaires. La Coral ha estat un referent musical a les terres de Ponent, ha cantat en diversos països i destaca l’organització anual que fa del Festival Musiquem Lleida, que el 2023 farà la 18a edició.

Per la seva banda, la directora de l’Escola de Música Sícoris, Carme Vidal, ha comentat que es va crear el 1968, sota la direcció el mestre Antoni Virgili, per atendre la necessitat que hi havia de les corals i de classes de llenguatge musical per a la formació de cantaires. A més de llenguatge musical, actualment també imparteixen classes de cant i d’instruments de corda i percussió. Ara com ara, tenen en marxa la formació amb adults, amb una trentena de persones.