Imatge de la reunió de l'alcalde amb el director de l'Agència de Residus de Catalunya.

Visita institucional del Paer en Cap Fèlix Larrosa a Girona

Larrosa s’ha reunit amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya per explicar l’estratègia de Lleida en matèria de gestió de residus

Ha visitat el Congrés Waste in Progress sobre polítiques municipals de prevenció de residus

Larrosa s’ha reunit amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya per explicar l’estratègia de Lleida en matèria de gestió de residus

Ha visitat el Congrés Waste in Progress sobre polítiques municipals de prevenció de residus

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la primera tinenta d’alcalde, Begoña Iglesias, ha realitzat avui una visita institucional a la ciutat de Girona al costat de l’alcalde, Lluc Salellas. Larrosa ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de la capital gironina tot posant en valor que “malgrat la llunyania geogràfica, Lleida i Girona comparteixen molts elements per dimensió i també per la seva capitalitat en clau interior”. La visita institucional ha comptat amb la presència de la regidora d’Igualtat i Justícia Social i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly.

Durant la visita a Girona, l’alcalde Larrosa ha assistit al congrés Waste in Progres i, en aquest marc, s’ha reunit amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire.

La trobada ha servit per explicar l’estratègia de la ciutat de Lleida en matèria de gestió de residus i per contrastar amb iniciatives d’altres territoris per avançar en la recollida selectiva. L’alcalde ha explicat el canvi de model  que s’impulsa a Lleida i que permetrà reorganitzar els recursos per posar en marxa altres serveis que permetin una millora de l’espai públic. Així, per una banda es planteja posar en marxa una recollida del cartró comercial a tota la ciutat i, per l’altra, es posaran en marxa dos equips per fer un nou servei de repàs de recollida i de neteja amb aigua a les àrees de contenidors on es produeixin abandonaments de residus. D’aquesta manera millorarà la imatge i la salubritat d’aquests punts.

Precisament, fa pocs dies, en el marc de la reunió de la comissió de seguiment dels serveis de neteja viària i recollida de brossa es va posar de manifest que la generació de residus a la ciutat ha baixat un 1’4% i que el nivell de reciclatge ha augmentat i puja fins el 37’8%

 

Waste in Progress

És un esdeveniment congressual de referència a nivell estatal en matèria de gestió de residus municipals on hi participen administracions d’arreu del mon i 400 empreses expositores.

La sisena edició d’aquest Fòrum de Gestió de Residus Municipals es realitza al Palau de Fires de Girona i es proposa com a objectiu avançar de manera efectiva cap a la descarbonització total a partir de posar en comú polítiques municipals de prevenció de residus. La reutilització, els nous reptes en la gestió d’envasos i la planificació municipal i les estratègies de prevenció són els eixos dels 3 dies de congrés. S’hi ofereix el testimoni de regions i ciutats d’àmbit internacional com Styria i Viena (Àustria), Malmö (Suècia), Tübingen (Alemanya), Aarhus (Dinamarca), Tallin (Estònia), Londres (Regne Unit), París i Courbevoie (França), Irlanda i Bèlgica. També es posaran en valor experiències de Catalunya i Pamplona.