La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Àngel Ros dóna la benvinguda a Lleida a l’artista Antonio López

Data de publicació: 24/5/2012

El pintor i escultor manxec ha visitat la ciutat amb motiu de la seva exposició a la Fundació Sorigué

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde Marta Camps, Rafael Peris i Txema Alonso, ha donat la benvinguda a Lleida al conegut artista Antonio López. El pintor i escultor manxec, acompanyat del President Fundador de la Fundació Sorigué, Julio Sorigué, i la directora de la Fundació, Ana Vallés, han visitat la Paeria de la mà del paer en cap, qui ha mostrat el Retaule, el Saló de Plens i el Despatx Noble, entre altres dependències de l’Ajuntament.

L’artista es troba a la ciutat amb motiu de la mostra “Antonio López en la Fundació Sorigué”, que es podrà visitar a la Fundació Sorigué fins el 31 d’octubre. L’exposició inclou més de mig centenar d’obres de l’artista; algunes d’elles ja es van poder veure en el Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i en el Museu de les Belles Arts de Bilbao, altres procedeixen directament del seu taller, inacabades, inèdites per a aquesta mostra.

La mostra reuneix una part de l’obra de López, dibuixos, olis i escultures, que representen els seus temes més habituals: els interiors, la figura humana, els paisatges i les Grans Vies de Madrid. L’obra de López, s’introdueix en la col•lecció de la Fundació Sorigué, fusionant a l’artista manxec amb artistes com: Berlinde De Bruyckere, Chuck Close, Antony Gormley, Evan Penny, Alain Paiement, William Kentridge, Julie Mehretu, Jonathan Meese, Liza Lou, Marilène Oliver, John Davies, Simeón Sáiz Ruiz, Tal R, entre molts altres. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.