La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Els 2ns Pressupostos Participatius reben un 50% més de votants que l’any passat

Data de publicació: 22/6/2018

Més de 3.000 lleidatans i lleidatanes han escollit majoritàriament de forma telemàtica entre 128 projectes

La construcció d’una coberta lleugera a l’exterior de l’escola de Malpartit és el projecte de ciutat més votat, mentre que el carril bici per accedir a la zona dels Instituts rep el suport més nombrós d’entre tots els projectes de barri

El tinent d’alcalde Joan Gómez confia que els 17 projectes escollits en aquesta consulta puguin executar-se en el decurs d’aquest exercici

La regidora Ángeles Ribes diu que el projecte de Pressupostos Participatius continuarà perquè estan plenament consolidats

Els 2ns Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Lleida han rebut un 50% més de votants que el darrer any, segons ha manifestat el tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, en finalitzar l’escrutini d’aquest procés electoral, que ha estat presidit pel secretari municipal i que ha tingut lloc aquest matí al Saló del Retaule de la Paeria, davant d’un bon nombre de representants de les entitats veïnals.

En total, han estat 3.023 lleidatans i lleidatanes qui han escollit entre les 128 propostes (43 projectes de ciutat, d’entre 50.000 i 200.000 euros de pressupost, i 83 projectes de barri, de menys de 50.000 euros). Aquesta xifra suposa un 2,65% del cens, en el qual eren inclosos tots els majors de 16 anys.

El tinent d’alcalde Joan Gómez s’ha felicitat per aquest increment de participació de gairebé el 50%, el qual s’ha registrat majoritàriament en el vot electrònic, què s’ha doblat respecte a l’any passat, tot i que s’han augmentat el nombre de taules per emetre l’escrutini de forma presència.

Gómez ha valorat positivament aquest increment de gairebé mil ciutadans i ho relaciona amb l’activitat que les diverses entitats i associacions veïnals han realitzat a l’hora de promoure els diferents projectes. “Qui s’ha implicat, al final ha tingut un millor resultat”, ha dit, quan ha anunciat que la proposta per construir una coberta lleugera a l’exterior de l’escola de Malpartit ha estat el projecte de ciutat guanyador del procés.

El responsable municipal de Participació Ciutadana, que ha estat acompanyat per la regidora Ángeles Ribes en el moment de fer la valoració del procés, ha assenyalat el nivell de conscienciació ambiental i ecològic de la ciutadania, ja que el projecte de barri més valorat havia estat la construcció del carril bici per accedir a la zona dels Instituts, mentre que altres propostes similars també havien obtingut un suport majoritari en altres zones i consells territorials. Tall de veu J. Gómez

Per altra part, Joan Gómez també ha explicat que a partir d’ara, les propostes guanyadores dels pressupostos participatius inicien la tramitació administrativa ordinària, es licitin i s’executin. En aquest sentit, ha comentat que el desig és que els 17 projectes que s’han triat en aquest procés (el de ciutat, els 14 de barri o consell territorial i els de Sucs i Raimat), puguin executar-se en aquest exercici, raó per la qual es va avançar el calendari de tot el procés. I ha afegit que si la partida del milió d’euros destinat per aquests projectes no s’exhaurís, sempre se’n podria encabir algun d’altre, per esgotar el pressupost designat.

Un projecte consolidat

La regidora Ángeles Ribes ha pres la paraula després del tinent d’alcalde, ja que el seu grup municipal va ser l’impulsor d’aquest projecte participatiu a l’Ajuntament de Lleida, a través d’una moció als Pressupostos dels 2017, que l’equip de Govern “va acollir amb entusiasme. I ara podem comprovar, un any després, que els Pressupostos Participatius aniran endavant, ja que es van consolidant any rere any”.

Ribes ha recollit les paraules de Juan Gómez sobre l’avanç del calendari del procés participatiu, per a poder acollir aquest mateix any les obres que ara ha triat la ciutadania, ja que havien escoltat queixes sobre la demora en la seva execució. “Això també ha servit perquè els lleidatans i lleidatanes entenguin la complexitat que comporta un procés administratiu per executar els projectes, que han de passar per tràmits feixucs i lents”, ha dit Ribes.

A l’acte de l’escrutini dels 2ns Pressupostos Participatius han assistit els regidors Marta Gispert i José María Córdoba, així com diversos presidents d’associacions de veïns i partides, al capdavant dels quals hi havia el president de la FAVLL, Toni Baró.

Podeu consultar el resultat de la votació de tots els projectes en aquest enllaç


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.