La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida, al capdavant de la transparència municipal i de la transformació digital

Data de publicació: 4/3/2019

Obté novament i per cinquè any consecutiu el Segell Infoparticipa que atorga la UAB als municipis que destaquen per la seva qualitat i transparència en la informació pública

La Paeria també ha estat guardonada pel Consorci Administració Oberta de Catalunya en reconeixement a la implantació de l’administració electrònica.Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida ha estat reconegut de nou aquest any amb el segell Infoparticipa de la UAB, que guardona les bones pràctiques en matèria de transparència de les administracions locals. La Paeria revalida així el seu lideratge en transparència en la gestió i en la qualitat de la informació que es trasllada a la ciutadania.

La Paeria ha obtingut un 98’08% a partir dels diferents indicadors que analitza aquest estudi que realitza anualment la Universitat Autònoma de Barcelona entre tots els ajuntaments de Catalunya. Aquest any els Ajuntaments han hagut de contestar 52 indicadors amb els quals s’avaluen la informació que els municipis ofereixen en les seves webs sobre diferents àmbits de la gestió municipal, entre ells la gestió dels recursos econòmics i col·lectius (pressupostos, salaris, contractacions i subvencions), la informació que s’ofereix sobre la ciutat, les eines de participació ciutadana, les dades sobre els representants polítics i en aquesta edició s’ha incorporat un nou indicador sobre el retiment de comptes de l’acció de govern.

D’altra banda, aquesta setmana també s’ha donat a conèixer que la Paeria ha estat reconeguda pel Consorci Administració Oberta de Catalunya pel seu nivell d’implantació i ús dels serveis d’administració electrònica. Lleida, en aquesta IV edició dels Reconeixements Administració Oberta és la segona en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants, que encapçala l’Ajuntament de Girona. Aquests guardons premien el treball que fan els ajuntaments i els consells comarcals pel que fa a la transformació digital en les seves relacions amb la ciutadania i la gestió interna.

 

Objectiu dels reconeixements Administració Oberta

Els reconeixements s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis del Consorci AOC. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital.

La valoració s’extrau de l’anàlisi de la informació dels webs municipals i de l’activitat dels ens, que s’ha dut a terme entre el desembre de 2018 i el gener de de 2019, per recollir les dades dels 947 ajuntaments catalans i els 42 consells comarcals de Catalunya. El Consorci AOC analitza les pàgines web i comprova que es compleixen uns determinats indicadors.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.