La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El punt de vacunació del Pavelló Onze de Setembre, un dels principals de Catalunya

Data de publicació: 21/7/2021

L’Ajuntament de Lleida va cedir l’equipament a Salut com a reforç assistencial en la primera etapa de la Covid-19 i, des del passat 26 de gener, com a espai de vacunació massiva

L’equipament ha estat punt de recepció i emmagatzematge de 200.000 vacunes i centre de coordinació de l’equip mòbil de vacunes de la regió sanitària de Lleida

La tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, ha agraït el personal sanitari, de serveis i als agents cívics municipals la tasca realitzada

SALUT PÚBLICA

La tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, juntament amb la gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, el president del Col·legi de Metges de Lleida (COMLL), Ramon Mur, i la presidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Lleida, Mercè Porté, ha visitat avui el Pavelló Onze de Setembre, punt central de vacunació contra la Covid-19 a Lleida des del passat 26 de gener.

Montse Pifarré ha destacat que el Pavelló, cedit per l’Ajuntament de Lleida, ha estat i està essent un dels punts centrals de vacunació de Catalunya i ha agraït el seu bon funcionament:“ La vacunació en aquest equipament s’està desenvolupant amb una coordinació i eficàcia que han pogut constatar les persones que s’hi han vacunat aquí. Per a l’Ajuntament de Lleida aquest pavelló és un símbol de la cooperació interinstitucional i de l’avenç de la vacunació per vèncer la Covid-19”. Vull agrair, en nom de la ciutat, la tasca desenvolupada pels sanitaris que estan en aquest punt de vacunació i de tots els i les professionals que integren aquest dispositiu per un treball que repercuteix, de forma determinant, en la millora de la nostra protecció davant el virus”.

Montse Pîfarré ha informat que a la Regió Sanitària de Lleida s’acaba d’assolir la xifra de 400.000 vacunes administrades, de les quals 200.000 s’han gestionat i emmagatzemat al Pavelló Municipal Onze de Setembre.

Agraïments

En el decurs de la visita, la responsable municipal de Salut ha agraït, també, la comprensió i col·laboració del club esportiu Lleida Llista, que durant el temps de pandèmia no ha pogut disposar del pavelló pels seus entrenaments i partits oficials, “posant el bé comú per davant de les necessitats del club”.

Des que es va posar en marxa el punt de vacunació, l’Ajuntament ha aportat també agents Cívic i agents Covid que col·laboren en la gestió externa del punt de vacunació amb tasques de recepció de la ciutadania i d’organització de les entrades i sortides del pavelló.

El Pavelló Municipal Onze de Setembre és un dels 6 grans espais de vacunació que el departament de Salut ha habilitat per poder mantenir un ritme molt alt de vacunacions i, a la vegada, poder mantenir l’activitat habitual en les ABS.  Els altres grans espais de vacunació són la Fira de Barcelona, la  Fira de Cornellà, el poliesportiu de Sabadell, el Palau Firal de Girona, i el Palau d'Esports de Tarragona.

Divulgació

En el recorregut d’avui al punt de vacunació, la regidora Montse Pifarré ha destacat la tasca divulgativa que estan realitzant tant el Col·legi d’Infermers i Infermeres de Lleida com el Col·legi Oficial de Metges de Lleida per animar els joves, per mitjà de campanyes de sensibilització, de la necessitat de vacunar-se contra la Covid-19. Pifarré ha remarcat en aquest sentit la gran resposta obtinguda en el primer dels cribratges adreçats a joves realitzat la setmana passada a la plaça Ricard Viñes i que es repeteix avui: “El dispositiu sanitari va atendre 195 persones en tres hores i van restar a la cua més d’un centenar. Va ser una resposta molt alta, més que l'esperat. Els nostres joves són responsables i responen”.

La presidenta del Col·legi d’Infermers i Infermeres, Mercè Porté, ha destacat el bon funcionament de la campanya que ha impulsat l’entitat per animar la ciutadania, especialment la gent jove, a que es vacunin. “Ens han sorprès molt gratament”, ha assenyalat, perquè és un grup d’edat que està demanant hora a molt bon ritme.

El president del Col·legi Oficial de Metges de Lleida, Ramon Mur, ha remarcat que la visita d’avui també  vol ser un acte de recolzament a tots els professionals sanitaris però, sobretot, als que estan treballant en la campanya de vacunació a Lleida. Mur ha subratllat l’esforç logístic i d’organització que requereix un operatiu com el que està funcionant al Pavelló Onze de Setembre. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.