La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria habilitarà un nou parc per a gossos entre Balàfia i el Secà de Sant Pere

Data de publicació: 30/8/2021

Estarà situat als Jardins de Francesc Solana, just davant de l'institut Torre Vicens, en un emplaçament que ha estat aprovat pels Consells de Zona de tots dos barris

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha entregat avui els plànols del projecte a una de les impulsores de la iniciativa, Iris Español, la propietària de l'establiment Perrucania, i avui s'enviarà a tots els representants del veïnat

ALCALDIA

La Paeria impulsarà la posada en marxa d'un nou parc per a gossos entre els barris de Balàfia i el Secà de Sant Pere, que dona resposta a les demandes expressades pel veïnat d'aquests dos barris a través dels Consells de Zona per tal de disposar d'àrees d'esbarjo per als seus animals de companyia.

L'espai on se situarà és el dels Jardins Francesc Solana, a tocar de l'avinguda Torre Vicens, davant de l'institut, ha estat triat pels serveis tècnics municipals i aprovat pels mateixos veïns i veïnes a través dels seus Consells de Zona. S'ha buscat un espai públic ampli que pogués encabir aquest parc, que donés servei a tots dos barris i que es trobés allunyat dels habitatges per evitar molèsties.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i la segona tinent d'alcalde i regidora d'aquests dos barris, Jordina Freixanet han fet entrega avui dels plànols del projecte a una de les persones que ha impulsat aquesta reivindicació, Iris Español, propietària de l'establiment Perrucania. Avui mateix s'ha enviat també la documentació a la resta de persones representants del veïnat.

La previsió, ha explicat Freixanet, és que aquesta obra, que té un pressupost pròxim als 41.000 euros pugui iniciar-se amb pressupost d'enguany i s'acabi l'any vinent, cap al mes de març aproximadament. L'espai estarà delimitat per una tanca de fusta i comptarà amb bancs, una font i amb jocs d'agility per a l'exercici físic dels gossos, així com un sistema de drenatge i de clavegueram.

"Es tracta d'un projecte ciutadà que el veïnat fa molt temps que reivindica i creiem que aquest és un emplaçament ideal entre Balàfia i el Secà, que recull totes les peticions que feien", ha assenyalat Freixanet.

Aquesta àrea d'esbarjo per a gossos serà la cinquena a la ciutat, després de les dels Jardins de Maria Mercè Marçal de Cappont, del Parc de Santa Cecília al Centre Històric, la dels Jardins Jaume Magre, al barri de Joc de la Bola–Camp d'Esports, i la dels Jardins Primer de Maig, a la Mariola.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.