La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Reconeixements www.paeria.es se situa entre les 10 millors webs municipals d'Espanya, segons el Ciberpaís

www.paeria.es se situa entre les 10 millors webs municipals d'Espanya, segons el Ciberpaís

Data de publicació: 25/6/2004

L'estudi realitzat pel diari El País, que ha analitzat les pàgines web de les capitals i ciutats de més de 75.000 habitants, situa la web de l'Ajuntament de Lleida en la segona posició pel que fa al número de tràmits on-line.

ACCÉS - Institut Municipal d'Informàtica

La web de la Paeria és la desena millor web municipal d'Espanya segons es desprèn de la IV Radiografía de Webs municipales que realitza anualment el suplement Ciberp@ís. L'estudi del Ciberp@ís analitza 13 factors: tràmits en xarxa, certificats digitals, descàrrega d'impressos, pagaments, seguiment, llista de carrers, transports urbans, informació dels plens, cercadors, mapa web, enllaços, bústia i servei de missatgeria mòbil.
L'entrada digital a l'Ajuntament de Lleida assoleix la segona posició (el primer lloc és per a l'Ajuntament d'Avilés) pel que fa als tràmits que es poden realitzar per internet, obté una puntuació de 8 pel que fa a la recerca de carrers, un 9 pel nombre d'impressos que es poden consultar per internet i un 10 pel que als pagaments en xarxa.

La web de l'Ajuntament de Lleida se sitúa per davant de webs com les de Madrid, Vitoria, València o Pamplona del total de 89 ciutats analitzades. La classificació de l'1 al 10 de l'estudi del Ciberpaís és la següent: Barcelona (286 punts), Alcobendas (246,7), Bilbao (243,3), Saragossa (239,3), Girona (237,3), Mataró (236), Valladolid (236), San Sebastián (235,3), A Coruña (235,3) i Lleida (233,3).

En general, el Ciberpaís qualifica de "molt útil" la pàgina web de la Paeria.

Tràmits on -line

Durant l'any 2003 i el que portem de 2004 s'han realitzat 14798 tràmits on-line per mitjà de la web de la Paeria, segons dades d'ACCÉS. Més de 3000 d'aquests tràmits es corresponen amb activitats com el Padró i Cens Electoral, l'àmbit d'Economia, Inscripcions a activitats esportives, activitats d'infància, escoles bressol, àmbit de sostenibilitat, ocupació de via pública o serveis personals. La resta inclouen gestions informatives que s'han realitzat per mitjà de la bústia d'informació general i consultes i recollida de documentació. Es calcula que cada tràmit o consulta exigeix una dedicació del ciutadà de 3 h ( en concepte de desplaçament, recollida i recerca de documentació) per tant, els tràmits realitzats per internet representen l'estalvi d'unes 1900 jornades laborals.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.