<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/llambordes-stolpersteine-a-la-ciutat-de-lleida>>.

LLAMBORDES STOLPERSTEINE A LA CIUTAT DE LLEIDA

Projecte Stolpersteine - Col·locació de 10 llambordes.

Data d'inici

Projecte Stolpersteine - Col·locació de 10 llambordes.

Què?
Ciutadania Itineraris i visites
Quan?
18/03/2023 des de 09:00 (Europe/Madrid / UTC100)
Nom de contacte
Memòria Democràtica
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973700457
Preu
Gratuït
Inscripció
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari

📣 LLAMBORDES STOLPERSTEINE A LA CIUTAT DE LLEIDA. (Col·locació de 10 llambordes).
📆 18 de març de 2023 a les 9.00 h.
📍 Diversos carrers de Lleida.

El 20 d’abril de 2019 la ciutat de Lleida  va rebre la visita de l’artista alemany Gunter Demnig creador del projecte llambordes Stolpersteine col·locant la primera llamborda a la ciutat. L’artista alemany volia retre homenatge a les persones que van ser deportades als camps de concentració nazis i va idear les llambordes Stolpersteine o pedres per ensopegar. Van col·locades davant de l’últim domicili conegut on va viure la persona deportada.

A partir de la data de la col·locació de la primera llamborda a Lleida, se n'han col·locat 20 peces més, el juny del 2019 i el maig de 2021 sobretot col·locades en el Centre Històric de la ciutat. En aquest acte, s'instal·len 10 peces més, dedicades a persones de Lleida que van ser deportades als camps de Dachau, Hartheim Gusen i Mauthausen. D'aquests 10 deportats, 6 van morir en els camps de concentració i la resta es van quedar a viure a França i en un cas va retornar a la ciutat de Lleida.

Cada llamborda, en el moment de ser col·locada, rep un petit homenatge en el qual es llegeix una petita biografia de la persona deportada, la família podrà expressar unes paraules i s’interpreta una peça musical.

El seu punt d’inici serà al carrer Major, 24 i acabarà a l’avinguda Balmes, 5.

Per desenvolupar aquest acte hem comptat amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració de l’Amical de Mauthausen, el Centre Excursionista de Lleida, el Grup de Treball DEMD i l’alumnat que participa en el Projecte Buchenwald-Mauthausen.